Aquest mes d’agost donem continuitat a la nostra subsecció dedicada als viatges, amb l’esperit de nodrir-la sempre en períodes vacacionals. Propostes de viatge a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. La nostra proposta d’avui és Hannover

Informació bàsica

País

Alemanya

Superfície

204,14 km2.

Situada a la ribera del riu Leine, Hannover és la capital de l’estat federat de la Baixa Saxònia.

Població

Més mig milió d’habitants.

Ciutat de fires

Hannover compta amb el recinte firal més gran d’Alemanya, amb una superfície d’un milió de metres quadrats. Un dels esdeveniments firals més importants que acull és el CeBIT, la Fira de la Informàtica, que se celebra durant el mes de març, amb un promig de mig milió de visitants.

També va ser la seu de l’Exposició Universal de l’any 2000.

Clima

El clima de Hannover i, en general de la Baixa Saxònia, es caractertza pels hiverns freds, amb presència habitual de neu; i pels estius suaus. La mitjana anual ronda els 8 graus i les pluges són abundants.

Cuina

Sopes contudents, juntament amb les típiques i variades salsitxes, la col, la patata i els peixos fumats formen part dels plats típics de Hannover. La cervesa, com no podia ser d’altra manera, és la beguda reina.

Descobrir

Hannover és una interessant ciutat alemanya, amb una intensa activitat industrial i firal, econòmicament parlant. Administrativament, la ciutat es divideix en 13 barris.
El centre de la ciutat és l’anomenat Stadtmitte, on trobem l’estació de trens Hauptbahnhof, nus de comunicacions amb les principals ciutats alemanyes. Des d’aquest punt es pot iniciar un passeig per una àmplia i animada avinguda comercial que, a més a més, és peatonal.

En aquest punt es pot optar per fer un recorregut autoguiat, conegut com la “Línia vermella”, que promou el departament de turisme de la ciutat i que està situat just al davant de l’estació. La Línia vermella recorre els principals punts històrics i turístics de la ciutat,
El casc antic, l’Altstadt és on trobem els edificis històrics. Així al carrer Kramergasse hi ha l’Antic Ajuntament, un edifici del segle XV; o l’església del mercat Marktkirch, d’estil gòtic i contruïda durant el segle XIV.

El Nou Ajuntament el trobem més al sud i també en aquesta direcció hi ha el Maschsee, un bonic llac artificial, lloc de reunió i d’excursió popular, especialment a l’estiu.
Tornant una altra vegada a l’estació de trens, podem optar per continuar per la Lister Meile, una avinguda comercial en un dels barris considerats més bonics, el de List.

Amb un ric passat industrial, Hannover configura una de les zones verdes més grans d’Alemanya. Un dels exemples és el bosc urbà d’Eilenriede, que no tan sols és un dels més grans del país, sinó que també de tot Europa. Aquí podem trobar també els jardins de la Casa Senyorial, considerats un dels jardins barrocs més bonics. També podem trobar el jardí botànic d’estil anglès Berggarten.

I en una visita a Hannover es pot aprofitar per visitar un dels zoològics més antics i espectaculars del país, ja que recrea l’hàbitat natural dels animals sense barreres visibles. Allà cada dia es duen a terme diversos espectacles per viure’ls en primera persona, com un safari.

 

Per El Tot Granollers / AMIC 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here