Durant la primera quinzena d’agost s’han produït a les comarques de Barcelona un total de 23 incendis de vegetació, dels quals 17 han estat forestals, amb 2,36 hectàrees afectades, segons dades recollides pel Pla d’Informació i Vigilància (PVI) d’incendis de la Diputació de Barcelona

En aquesta primera quinzena d’agost, els 17 incendis forestals es troben per sota de la mitjana del període 2002-2014, que és de 18,4 incendis, però la superfície afectada ha estat d’1,4 ha, el que suposa un dels millors resultats dels últims anys.

Des de l’inici de la campanya 2014, en total s’han registrat 87 incendis de vegetació, dels quals 55 han estat forestals, amb un total de 13,9 ha afectades.

Durant aquests darrers quinze dies, el personal de vigilància i informació ha informat un total de 10.681 persones. Aquests avisos han estat bàsicament per detecció de punts de risc, detecció d’agressions al medi ambient i accions de dissuasió d’infraccions a la reglamentació contra incendis.

El Pla d’Informació i Vigilància (PVI) 2014 d’incendis forestals de la Diputació de Barcelona consta d’un total de 112 rutes de vigilància, cadascuna d’elles dotada d’una unitat mòbil, que han vigilat més 470.000 ha de boscos de les comarques de Barcelona, amb un dispositiu integrat per 334 persones, a més de comptar amb la participació de 265 ajuntaments, 10 consells comarcals i nou federacions d’ADF.

El Pla, que compta amb un pressupost de 2,7 milions d’euros, es va posar en marxa el 15 de juny i finalitzarà l’1 de setembre, però quedarà operativa la campanya de guaites a la Xarxa de Parcs Naturals fins al 12 de setembre.
Foto: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here