La ciutat baixllobregatina viu a partir d’avui, i fins a l’11 de setembre, la seva festa grossa amb mig centenar d’activitas lúdiques i culturals per a tots els públics. El trio radiofònic d’humor Especialistas Secundarios seran els encarregats de fer, a les 20 hores a la plaça de la Vila, el tradicional pregó que donarà per inaugurada la Festa Major d’Estiu. Un dels membres del grup, l’Armand Anjaumà, és veí de Viladecans i ha acceptat el repte, juntament amb els seus companys, de fer riure als viladecanencs i viladecanenques, per començar bé aquests dies de festa

Kiko Veneno i La Pegatina marquen el ritme
Tres espais de la ciutat seran l’eix musical d’una festa que busca la varietat de ritmes. El festival Vitamina per a joves, al parc de la Marina, tindrà enguany com a cap de cartell al grup La Pegatina, una de les bandes catalanes capdavanteres del mestissatge i que ha fet més de 900 concerts arreu del món en els seus set anys de vida. Però és que aquest parc també és la seu del festival Rudecans, amb l’ska i la rumba com a protagonistes, amb grups com Che Sudaka i Els Baratos.
El parc del Torrent Ballester segueix amb la tradició de les havaneres i del concert principal de la Festa Major, enguany a càrrec del veterà cantautor catalanoandalús Kiko Veneno, Premi Nacional de Músiques Actuals el 2012.
I el jardí de Can Modolell es consolida com l’espai per tastar aquelles perles menys conegudes o més alternatives però que, de ben segur, deixaran un gran sabor de boca a més d’un. N’hi ha propostes ben variades: el jazz de la Big Band Montbau, el rock de LosDeltonos o Los Artículos de Koña, la música clàssica del Trio Arriaga, la cobla ‘indie’ de Maria Rodés, el personal pop de Joan Colomo, Pep Mirambell o Laia Vehí.
La fira d’atraccions, al parc de la Marina
La gran novetat d’enguany és la nova ubicació de l’espai firal que acull les atraccions lúdiques i els envelats de les entitats i associacions, que deixen la seva històrica presència al parc de la Torre-roja. El trasllat està provocat per les obres del tercer ambulatori, que la Generalitat va començar a construir en aquest parc a finals de la primavera. Aquesta actuació no és compatible amb un esdevemiment ciutadà tan popular com aquest, així que l’Ajuntament s’ha vist obligat a buscar un espai alternatiu. El lloc escollit ha estat el parc de la Marina.
El tient d’alcalde d’Espai Públic, Joaquín Guerrero, explica que “el parc de la Marina i el seu entorn és l’únic espai a la ciutat que reuneix els requisits necessaris per a la instal·lació de l’espai firal, sense que això suposi un daltabaix en l’activitat del municipi o una gran inversió per a la seva adequació”.
Perruqueries solidàries
Una altra de les estrenes és una activitat solidària que es farà demà dissabte, de 18 a 21 hores, al parc del Torrent Ballester, en la qual 12 perruqueries del municipi sortiran al carrer per tallar i pentinar el cabell per 5 euros amb l’objectiu de recaptar diners per al Punt Solidari de Viladecans.
Més enllà de les novetats, la festa esdevé la millor oportunitat per gaudir de les tradicions culturals –castells, gralles, diables, puntes, balls tradicionals, el Mamut de Viladecans…–, impulsades per unes entitats molt bolcades amb la celebració. Com ja ve sent habitual els darrers anys, també s’hi farà una activitat molt esperada pels més petits: la Mamullada, l’única vegada a l’any en què el Mamut de Viladecans, una figura del bestiari local, surt a remullar a tothom amb la seva trompa.
Els infants d’entre 3 i 12 anys també tindran aquest any el seu propi espai amb la celebració de la ‘Festa Xica’ del 6 al 8 de setembre, de 18 a 21 hores, al parc de Can Xic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here