L’alcalde de la localitat baixllobregatina, Isidre Sierra, és un dels protagonistes del film que s’estrena aquest divendres 5 de setembre

Què passaria si Catalunya fos independent? Podria el nostre territori abastir-se energèticament? Quin seria el grau de conflictivitat social? A aquestes preguntes i d’altres més relacionades amb el procés del dret a decidir pretén donar resposta “L’endemà”, la pel·lícula documental dirigida per la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, que aquest divendres 5 de setembre s’estrena a una quarantena de sales.

Entre els diferents testimonis que formen part del film, aquest inclou l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, qui aporta la seva experiència i el seu punt de vista com a responsable municipal de pare andalús i mare catalana.

Pel que fa als aspectes més destacats de la pel·lícula destaca l’ampli suport social que ha obtingut abans ja de la seva estrena. La seva filmació es finançava mitjançant una campanya de crowdfounding que va aconseguir recollir en 40 dies 345.000 € gràcies a les aportacions de 8.163 mecenes.

La pel·lícula arrenca a partir d’un càsting a una fàbrica de Poblenou per a triar els que seran els protagonistes de “L’endemà”. Els escollits són el Pep, l’Andreu, la Carla i  la Silvia a través dels quals es vehiculen les situacions dramatitzades del guió. A partir de les escenes que plantegen miren de resumir les opcions existents en aquest conflicte.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here