El Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica de Molins de Rei ha guanyat el Premi Compromís Democràtic que atorga la Generalitat de Catalunya. El jurat ha escollit el projecte de Molins de Rei entre 21 propostes de diferents ajuntaments de tot el país. El premi és de 4.000 euros que es destinaran a assolir els objectius fixats pel propi Consell

La Generalitat de Catalunya va crear l’any 2012 el Premi Compromís Democràtic amb l’objectiu de reconèixer experiències reeixides del món local que contribueixen a l’enriquiment i a la millora de la qualitat democràtica del municipi a través de la participació ciutadana, la transparència i la rendició de comptes. Aquest any 2014 s’havien presentat 21 candidatures de l’àmbit municipal, amb projectes d’ajuntaments com els de Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Esplugues de Llobregat, Vic o Tortosa. El jurat ha escollit l’experiència del Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica “com a òrgan consultiu i de participació, del qual destaca tant la seva innovació, trajectòria i impacte en el municipi com l’adaptació de les pautes de participació a temàtiques i reptes nous, com ara el seguiment i la lluita contra la crisi econòmica en l’àmbit municipal”. Durant el mes de setembre es farà l’acte públic de lliurament del premi.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha qualificat d’ “excel·lent” aquesta noticia que “avala la idea que en el seu moment es va tenir de crear aquest òrgan, que premia l’esforç que s’ha fet per tirar-la endavant, i que certifica que els resultats han arribat en forma de millores per la ciutadania”. Casals ha assegurat que “aquest premi és un èxit transversal i compartit, exactament igual com la feina que es fa al Consell de la Crisi” i ha volgut agrair l’esforç de tots els membres que des de l’any 2012 han format part d’aquest òrgan.

Pel primer tinent d’alcalde, Xavi Paz“aquest reconeixement ens motiva a continuar treballant amb els principals àmbits d’impacte de la crisi: atur, habitatge, necessitats socials i reactivació econòmica”. Paz, a més, ha subratllat que “un dels secrets de l’èxit d’aquest espai de participació és que moltes les mesures aprovades al Consell han estat després incorporades als pressupostos municipals”.

Ramon Mora, el responsable tècnic del Consell, ha assegurat que “aquest és un reconeixement al treball en xarxa fet per la societat civil i l’administració”. Per Mora, “aquest premi, però sobretot, els resultats del Consell, demostren que quan es treballa de forma sincronitzada amb objectius comuns els beneficis no se sumen sinó que es multipliquen”.

El Consell de Seguiment de la Crisi va néixer l’any 2012 després de constatar que entre els anys 2007 i 2011 l’atur havia augmentat a la població un 135%. El Consell agrupa a 25 organitzacions locals, entre les que s’inclouen totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament, sindicats, entitats empresarials i del món de la pagesia, associacions de veïns, Creu Roja i Càritas, entre d’altres. Organismes com la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, alguns ajuntament catalans i fins i tot el govern del Marroc s’han interessat pel funcionament del Consell de Seguiment de la Crisi de Molins de Rei.

 

Font: Ajuntament de Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here