Els actes programats en record del reconegut compositor de sarsueles i operetes com Doña Francisquita, Bohemios o Maruxa inclouran la participació del Cor de l’Orfeó Català

Finalment, a partir d’aquest proper dissabte 20 de setembre, les restes d’un dels fills predilectes de Collbató, Amadeu Vives, descansaran al cementiri municipal del seu poble natal. I per tal de commemorar una data tan assenyalada la població oferirà una sèrie d’activitats programades amb el suport de dues entitats fundades en el seu moment per Vives com van ser la Societat General d’Autors i Editors i l’Orfeó Català–Palau de la Música Catalana.

Precisament la jornada en record del compositor s’obrirà amb un concert del Cor de l’Orfeó Català, a les 11 h a l’església de Sant Corneli. Seguidament, i dins del programa establert per la comissió ciutadana promoguda per l’Ajuntament de Collbató per a organitzar el retorn d’Amadeu Vives, a les 12 h, tindrà lloc l’acte d’homenatge al cementiri municipal amb el trasllat de les despulles i la presentació de l’espai memorial Amadeu Vives. La jornada es tancarà amb la inauguració de l’exposició “Instants d’història per descobrir Amadeu Vives” al Casal de Cultura a les 19 h i la representació de l’opereta “Bohemios” en versió teatral i per a piano al Casinet, a les 21 h. L’obra tornarà a escena l’endemà, 21 de setembre.

Més enllà de les activitats que es desenvoluparan a Collbató, la trascendència d’aquesta figura dins del món de la música farà que també Madrid i Barcelona s’hagin sumat al record del compositor. Així, aquest passat 13 de setembre el Teatro de la Zarzuela de Madrid era l’escenari de la representació de Maruxa a càrrec de l’Orquesta de la Comunidad de Madrid i el cor del mateix teatre. El programa d’activitats es perllongarà també durant el 2015: així, el 4 de maig es representarà Bohemios al Palau de la Música Catalana, i dos dies després es podran escoltar al Petit Palau les seves Canciones epigramáticas.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here