Aquesta Plataforma, que es va presentar dimarts passat a la vila baixllobregatina, pretén que d’aquesta confluència neixi una candidatura plural i social amb vocació de majoria i de govern i d’aquesta manera fan una crida a entitats, associacions i partits polítics. Guanyem Molins de Rei ha convocat un acte el proper dia 4 d’octubre obert a tothom per fer aportacions, del que ja s’ha despenjat la CUP mitjançant un comunicat públic

“Vivim temps d’incerteses i de canvis profunds. Temps excepcionals de retallades en els drets i en les conquestes socials que exigeixen iniciatives valentes, creatives i, sobretot, compartides pels qui volem una nova manera de fer política. Malgrat la duresa de la crisi (i potser a causa d’ella), s’ha obert una escletxa històrica que ni podem ni volem desaprofitar. Si som capaços d’imaginar una altra vila, tindrem el poder de transformar-la”. Així s’inicia el Manifest de Guanyem Molins de Rei, que es va presentar dimarts per la tarda.

guanyemmolinsmanifestDurant la presentació, es va reivindicar el caràcter de Molins de Rei com a vila de referencia a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per les seves aportacions innovadores en el terreny social i mediambiental, que Guanyem Molins vol reivindicar i recuperar.

Guanyem aspira a aglutinar l’esquerra transformadora, amb voluntat de guanyar les properes municipals de maig de 2015, i d’aquesta manera fan una crida a entitats, associacions i partits polítics. Encara no està definia, però, la fórmula per a aconseguir-ho. El seu portaveu assegurava a la premsa que no està clar encara quin és el camí a seguir, si una candidatura unitària o un pacte postelectoral que permeti noves majories. “Encara estem oberts a parlar-ne, tenim ganes de construir i tenim idees de futur”.

Guanyem Molins de Rei ha convocat un acte el proper dia 4 d’octubre obert a tothom per fer aportacions. És en aquest punt on ja han sorgit les primeres picabaralles, ja que la CUP Molins de Rei ha fet públic mitjançant un comunicat, que no participarà d’aquesta trobada, ja que “donat el calat de la proposta vàrem demanar que s’endarrerís la data per poder-ne parlar prèviament a la nostra assemblea oberta, convocada ja en aquell moment per l’11 d’octubre. La nostra demanda no s’aten i en conseqüència la CUP, com a organització, no participarà en la trobada del 4 d’octubre convocada sota el nom de Guanyem Molins, denominació de la qual ens hem assabentat a través dels mitjans de comunicación”, asseguren.

De moment, encara està per veure què decidirá l’Assemblea local de la CUP sobre aquest procés de confluencia, en el que sembla que d’altres partits d’esquerres com ICV, s’hi troben a a gust.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here