El passat dimecres, 17 de setembre als locals de la FAVCO (Federació de Associacions Veïnals de Cornellà de Llobregat) va tenir lloc la primera reunió de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Llobregat. La reunió va comptar amb la presència dels i les membres del Fòrum Social del Baix Llobregat  i altres entitats socials i sectorials que s’han afegit al manifest promotor de la Plataforma

El Fórum Social del Baix Llobregat impulsa aquesta Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Llobregat,a la que s’han adherit entitats com CCOO, la Plataforma en defensa de l’Hospital de Viladecans, UGT, PSC, ERC, ICV-EUiA, FAVCO i  la Federació de malalts d’alzheimer, entre d’altres. A més, les adhesions encara resten obertes i se’n esperen més en els proeprs diez segons la organització.

La membre de FAVCO,Pura Velarde, va ser escollida per unanimitat portaveu de la Plataforma. D’una altra banda es va crear una Comissió de treball que realitzarà un diagnòstic de la situació i de l’impacte de les retallades a la comarca. Aquest estudi serà properament presentat en actes informatius.

plataformasanitatbll

La Plataforma també va decidir que es coordinarà amb les iniciatives en lluita que en aquest moment estan actives a la comarca i que participarà en les mobilitzacions que la Plataforma per una Catalunya Social realitzi a Barcelona.

L’objectiu de la Plataforma és el de interconnectar i coordinar les lluites locals, en cap cas substituir-les, ens expliquen membres de la Plataforma, que incideixen en que cal “prioritzar les lluites” i fer pedagogia “del dret a la sanitat pública”.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here