L’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat (AFABaix) va néixer l’any 1994, de la mà de qui encara avui és la seva presidenta, Dt.. Rosa Giner, familiar cuidadora de dos malalts d’Alzheimer que havia patit la indefensió en què es trobaven llavors els malalts d’Alzheimer i els seus familiars (en aquell temps amb prou feines es coneixia aquesta malaltia) i va decidir fer alguna cosa per millorar la qualitat de vida dels afectats

Des d’aleshores l’Associació no ha parat de créixer, assessorant i ajudant familiars, realitzant actes de difusió, xerrades, cinefòrums, festivals de moda i ball per recaptar fons; realitzant cursos per a cuidadors, tallers de memòria, essent present en debats , fòrums i congressos que tractin la malaltia i en els centres de dia que ha posat en marxa.

Aquest any, doncs, l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat celebra el seu vintè aniversari, i ho celebren avui dia 20 de setembre a Sant Feliu, amb una sèrie d’actes que culminaran en un menjar de germanor amb el que es vol agrair el suport de tots aquells que han ajudatl’AFABaix a vetllar pel benestar dels malalts d’Alzheimer i les seves famílies.

Aquest és el programa d’actes:

. a les 12h Missa en la catedral de Sant Feliu, en memòria dels que ens han deixat, en suport als cuidadors i en senyal d’agraïment per la trajectòria de l’Associació.

. a les 13h. Sardanes a la plaça de la Vila, amb l’actuació dels Castellers de Cornellà.

.a les 13.45h: Enlairament de globus a la mateixa plaça de la vila, simbolitzant la memòria que fuig.

.a les 14h es durà a terme el Dinar de germanor, a la sala Iberia, amb la presència de representants polítics i socials de diferents àmbits, en el transcurs del com es realitzaran breus actuacions i un reconeixement públic a tots aquells que han donat el seu suport a l’AFAbaix al llarg de la seva trajectòria, i especialment als consistoris que s’han sumat a la campanya d’Ajuntaments Solidaris amb l’Alzheimer.

Es podrà col·laborar amb “la taula 0” en el núm. de compte ÉS32-2100-3315-21-2200065695.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here