La Palma de Cervelló, Collbató, Esparreguera, Cervelló, Corbera, Martorell, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Begues i Torrelles, van ser les localitats baixllobregatines que ahir van aprobar la moció, que s’ha aprovat al 70 % dels ajuntaments catalans. Per contra, en el seu Ple ordinari, Sant Boi va rebutjar la moció, que només va rebre el suport de CiU i ICV. El PSC, que governa moltes localitats com la mateixa Sant Boi, ha tingut un comportament erràtic, ja que els seus membres han adoptat postures diverses a cada municipi. S’espera que durant els propers dies, 8 municipis baixllobregatins més, s’adhereixin al suport a la consulta

Catalunya viu a partir des d’ahir, la gran setmana de compromís municipal amb la consulta del 9N. 666 ajuntaments (al voltant del 70 % del total) ja han confirmat la seva intenció de celebrar plens extraordinaris per aprovar la moció que proposa donar suport a  la convocatòria del 9N en virtut de la Llei de Consultes, legitimada divendres al Parlament, així com per facilitar-ne tots els recursos necessaris.

379 sessions plenàries estaven convocades per ahir, dilluns, i continuaran celebrant-se durant tota la setmana arran de la crida realitzada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis.(ACM) a tots els seus municipis adherits. El text de la moció ha estat pactat per l’AMI i l’ACM i els partits CiU, ERC, ICV-EUiA i les CUP.

Donada la rapidesa amb la qual s’ha efectuat aquesta crida, són molts els consistoris que encara no han tingut temps efectiu per sumar-se a la iniciativa, de manera que la xifra final d’ajuntaments que recolzaran la moció creixerà en els propers dies.

En el cas del Baix Llobregat, ahir van votar la moció 11 municipis, dels quals 10 van posicionar-se a favor (La Palma de Cervelló, Collbató, Esparreguera, Cervelló, Corbera, Martorell, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Begues i Torrelles) i 1 en contra (Sant Boi).

En els propers dies, s’espera que Olesa de Montserrat, Pallejà, El Papiol, Viladecans, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Sant Climent es posicionin en els seus plens municipals. No tan sols en els plens de setembre, sinó que municipis com Sant Joan Despí, la debatran a l’octubre. Per contra, Cornellà no debatrà la moció al seu Ple ordinari del proper dijous 25 de setembre.

Un dels focus mediàtics del país, va ser ahir Sant Vicenç dels Horts. L’Ajuntament baixllobregatí va aprovar la moció de suport a la consulta del 9-N per catorze vots a favor i sis en contra.

L’alcalde i líder d’ERC, Oriol Junqueras, va afirmar que “la gran diferència en aquests moments” no es troba en el contingut del vot, sinó “entre aquells que farem tot el possible perquè pugui votar tothom i aquells que faran tot el que puguin per no deixar votar ningú”.

La moció es va aprovar amb els sis vots a favor de Junts x Sant Vicenç; tres d’ICV-EUiA, dos de CiU; dos del PSC i un d’una regidora no adscrita, abans al PP. En contra, hi han votar tres regidors del PSC; dos no adscrits -abans al partit socialista- i el regidor del PP. Un regidor de CiU va excusar la seva presencia.

El text de la moció expressa “el compromís de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts amb la realització de la consulta, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació”. A més, es dóna “ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no refrendàries i de participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here