Arriba al Prat en el marc de la Festa Major -que es celebrarà del 26 al 29 de setembre-, una tradició arrelada a moltes viles, coincidint amb el 60è aniversari dels gegants vells de la ciutat, el Roger i la Griselda

A proposta de la Colla de Gegants del Prat, la Festa Major del Prat d’aquest any incorpora una novetat important, el Toc d’Inici. Aquesta tradició, arrelada a moltes viles catalanes, coincideix amb el 60è aniversari dels gegants vells de la ciutat, el Rotllà i la Griselda.

El Toc d’Inici començarà el divendres a les 19.30 h a la pl. de la Vila de la localitat baixllobregatina. La dinàmica consisteix en que la ciutadania s’apropa a la Plaça de la Vila i es troba l’Ajuntament tancat. Aleshores, els nens i nenes criden i piquen a les portes del consistori perquè començi la Festa Major.

De cop, comença a sonar la música a dins de l’Ajuntament fins que, finalment,  les portes de la Casa de la Vila s’obren i en surten ballant els gegants, que són rebuts protocol·làriament. El Toc d’Inici conclou amb un ball especial.

A continuació comença la recepció d’entitats i es posa en marxa la plantada del Seguici popular festiu de la ciutat, que donarà pas a la Cercavila d’inici, l’Esclat de Festa Major i el pregó.

Més cultura tradicional

A banda del Toc d’Inici, la Festa Major guanya cada cop més activitats de la cultura tradicional catalana: la Cercavila d’Inici, l’Esclat de Festa Major i la cantada col·lectiva de la sardana “La Festa Major del Prat”, en són bons exemples.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here