Malgrat el Baix Llobregat és una de les comarques catalanes on s’ubiquen vàries de les ciutats que no han donat suport a la consulta -Cornellà, Sant Boi, Esplugues o Castelldefels-, la comarca va tenir un paper molt destacat en l’acte celebrat ahir a Barcelona i una nodrida representació d’alcaldes i alcaldesses d’arreu del Baix Llobregat van ser presents a l’acte donant suport a la celebració de la consulta i al dret a decidir del poble de Catalunya

El Palau de la Generalitat va ser l’escenari ahir al matí d’un acte històric per al municipalisme català, en què més de 800 alcaldes i alcaldesses de Catalunya van mostrar el seu suport al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè el 9 de novembre es pugui celebrar la consulta per decidir quin futur volen els catalans i catalanes. Els batlles van lliurar al president i al Parlament l’acord de ple municipal on es va aprovar una moció a favor del dret a decidir.

Els alcaldes i alcaldesses es van reunir prèviament a l’Ajuntament de Barcelona on van rebre la benvinguda de l’alcalde Barcelona Xavier Trias.

La imatge històrica es va produïr quan els més de 800 alcaldes i alcaldesses presents a l’acte van recorrer la Plaça Sant Jaume fins arribar al Palau de la Generalitat. Allà, el president de la Generalitat, Artur Mas, l’alcalde de Barcelona Xavier Trias, el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, i el president de l’ACM, Miquel Buch i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert es van dirigir als batlles.

“Estem davant una cruïlla històrica, davant d’un repte de país i el món local hi és”, va apuntar el president de l’ACM Miquel Buch qui ha recordat al president de la Generalitat que tot i les dificultats “quan et giris, ens veuràs a tots nosaltres darrere teu. No estàs sol”.

Per la seva banda, el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, va apuntar que “els municipis volem dir avui sí a la democràcia, i ho volem dir a Espanya i al món. I després del què hem vist, volem dir que ens en sortirem i ho aconseguirem. President, estem amb tu”.

Va ser l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, qui va dir que “el procés polític que estem vivint ha de servir per fer de Catalunya un país més just, més lliure, i on la gent visqui millor”.

Finalment, el president de la Generalitat, Artur Mas, davant el gran suport rebut, va manifestar que “per molt que intentin aturar la veu del poble de Catalunya, no se’n sortiran i nosaltres sí que ens en sortirem. Si tot això va junt no es pot aturar”.

Abans d’iniciar l’acte, les diferents forces polítiques que estan a favor del dret a decidir (CiU, ERC, ICV, EUiA, i la CUP) van fer una roda de premsa per donar suport a aquest gran acte del món local. Recordem que 920 ajuntaments catalans han aprovat en les últimes setmanes mocions de suport al dret a decidir i a la consulta del 9N.

En el cas concret de la comarca del Baix Llobregat, han donat suport a la moció de l’AMI i l’ACM el 80% dels seus ajuntaments, on governen 10 alcaldes del PSC, 5 d’independents, 5 de CIU, 3 d’ICV i un d’ERC. Els municipis on la moció s’ha rebutjat representen només el 26% de la població del Baix Llobregat.

Ahir a l’acte vam poder veure als alcaldes i alcaldesses de la Palma de Cervelló, Collbató, Esparreguera, Cervelló, Sant Climent, Martorell, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Begues, El Prat, Torrelles, Pallejà, El Papiol i de la capital, Sant Feliu de Llobregat. D’altres municipis, com Gavà -amb alcaldia del PSC-, també han donat suport a la moció tot i que no hi van ser presents ahir.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here