Més de 3.000 persones han passat per la quarta edició del Vimart, que s’ha celebrat aquest dissabte a la plaça de l’Església. La fira de vins i caves de Martorell, inclosa dins el programa de la Festa del Roser, ha crescut en nombre de visitants, fins al punt d’exhaurir les copes de vi. L’esdeveniment es referma, una vegada més, com a aparador de la cultura vitivinícola i gastronòmica local

L’objectiu de l’Ajuntament de Martorell és que el Vimart creixi, però poc a poc. Any rere any la fira ha anat en augment i ha passat d’ocupar només la plaça de l’Església -en la primera edició- a ampliar enguany l’espai d’exposició en un tram més al carrer de Francesc Santacana, en direcció al Portal d’Anoia.

La regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament, Cristina Dalmau, ha manifestat que “no volem que el Vimart es converteixi en una megafira com passa en altres llocs. Aquesta és una fira molt entranyable, situada en un espai molt bonic com és la plaça de l’Església, i la nostra idea, en principi, és la de mantenir-nos a la mateixa ubicació”.

El Vimart d’enguany ha tingut com a convidada la DOQ del Priorat. Però també s’han pogut tastar vins i caves dels cellers de les DO de proximitat com són Penedès i Catalunya. A més, han participar restauradors com Aqqua, Pastisseria Artigues, Taps i Tapes i Ca l’Esteve. La major part dels expositors han esgotat les existències, tant de beure com de menjar. El primer tinent d’Alcalde, Xavier Fonollosa, i la regidora de Cultura, Cristina Dalmau, han lliurat un obsequi a totes les empreses participants.

El Vimart també és art, moda i música

L’entorn de la plaça de l’Església s’ha tornat a omplir de visitants per participar tant del Vimart com de les activitats complementàries: la desfilada de moda acompanyada d’un tast de vins, als jardins de l’Enrajolada i el concert del grup Barcelona Nova Fusió.

Una de les novetats ha estat la intervenció creada per l’Associació d’Artistes Plàstics de Martorell. Els visitants s’han trobat que tres de les bótes de vi que serveixen de superfície per repenjar la copa o el menjar estaven decorades artísticament.

 

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here