Amb  motiu del 4t Congrés de les Dones del Baix Llobregat amb el títol “Les Dones com agents de canvi social i econòmic”, que se celebra cada quatre anys, l’Ajuntament de Castelldefels, amb la col·laboració del Consell Municipal de les Dones, organitza una Jornada-debat oberta a tota la població, i fa una crida especialment a la participació de les dones i els homes que formen part d’alguna entitat ciutadana• La jornada es celebrarà el proper 11 d’octubre de 9:30 a 14 hores a l’Espai Ramon Fernàndez Jurado de la Biblioteca Central

El proper 14 i 15 de novembre se celebrarà a Gavà el 4t Congrés de les Dones del Baix Llobregat. Amb el títol “Les dones com agents de canvi social i econòmic” el Congrés convida a reflexionar sobre temes tan importants com l’emprenedoria femenina i en femení, les noves organitzacions del temps del treball, el lideratge de les dones en els moviments socials o la feminització de la pobresa.

L’any 2002 es va realitzar el 1r Congrés de les Dones del Baix Llobregat a Sant Boi de Llobregat, espai que va servir per aglutinar i coordinar esforços per tal de fer sentir la veu de les dones. Al 2006 i al 2010, Sant Feliu de Llobregat i Viladecans van acollir el 2n i el 3r Congrés, que van permetre consolidar la xarxa d’entitats, administracions públiques, organitzacions i organismes implicats en la desaparició de qualsevol tipus de desigualtat construïda a partir del gènere. Des del 3r Congrés, el lema “100% ciutadania” és el segell d’identitat de les polítiques d’igualtat i del moviment de dones al Baix Llobregat, segons relata l’organització.

Fins a la celebració del 4t Congrés, s’han organitzat a molts pobles i ciutats de la comarca (Cornellà, Castelldefels, Corbera, Esplugues, El Prat, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí y Begues) diversos actes i jornades de reflexió amb l’objectiu d’elaborar aportacions al congrés i donar veu a totes les dones. L’objectiu principal ha estat que el debat precongressual arribés a tots els racons de la comarca, i que totes les persones i entitats tinguin l’oportunitat d’expressar les seves opinions i propostes respecte al canvi social i econòmic liderat per les dones.

Castelldefels participarà al IV Congrés de les Dones com a subseu, organitzant una jornada de debat, avui dissabte 11 d’octubre de 9:30 a 4 hores a la Biblioteca Central (Espai Ramon Fernàndez Jurado. c/ Bisbe Urquinaona, 19-21.)

CASTELLDEFELS SUBSEU:  Dones, associacionisme i crisi econòmica

Programa de la Jornada

Presentació i benvinguda a càrrec de l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, i Santiago Barona, regidor d’Igualtat.

Anàlisi de les dades de la representació de les dones en l’associacionisme i entitats ciutadanes a Castelldefels (participació de les dones, tipus d’entitats, càrrecs de responsabilitat..).

Conferència: Dones, associacionisme i crisi econòmica, a càrrec de Carme Díaz Corral, experta en cooperativisme i membre del Seminari d’Economia Feminista de Barcelona

Pausa- Cafè

Tallers de debat

Conclusions

Aquesta activitat és gratuïta i està oberta a la població. Servei d’acollida a la infància prèvia demanda

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here