Avui es pot gaudir de la La Festa del Trenet al parc de Can Mercader, i del parc de la Infanta que avui es converteix en el Parc dels Pallassos, amb espectacles gratuïts per a tota la família

La Festa del Trenet

El Ferrocarril de Can Mercader, el popular “trenet”, celebra aquest any el seu 25è aniversari, les seves noces d’argent amb la ciutat. Per commemorar-ho, el 19 d’octubre es farà una jornada d’activitats, coincidint amb la festa que cada any permet gaudir del viatge en diferents vaporosos. La festa començarà a les 11 del matí amb la circulació dels diferents trenets i amb actuacions i activitats paral·leles que es perllongaran durant la tarda.

El Ferrocarril de Can Mercader es va inaugurar l’11 de setembre de 1989 fruit de la iniciativa del Club d’Amics del FerrocarrilCornellà i la implicació de l’Ajuntament en les obres d’infraestructura i el finançament del projecte. Des d’aleshores, “el trenet” s’ha convertit en el símbol del Parc i el principal reclam dels visitants. Actualment, aquesta instal·lació compta amb 1.600 metres de via, amb ponts, túnels i un extens parc mòbil format per locomotores de vapor o reproduccions de trens com l’euromed, el talgo o el tram.

Concurs d’Instagram

Amb motiu de la Festa del Trenet, se celebra la 2a edició del Concurs Instagram Festa del Trenet. El concurs està organitzat per la Negreta (estudi de disseny gràfic i comunicació) i Cornella20 (difusió d’actualitat de Cornellà a xarxes socials), dos apassionats d’aquests trenets i de les xarxes.

Els usuaris hauran de fer fotografies de tot allò que relacionin amb la Festa del Trenet: els actes, la gent, els racons, les tradicions, els valors… i compartir-les a Instagram amb el hashtag #concursFDT2014 en la descripció de la mateixa. Es valorarà positivament que la fotografia destaqui els 25 anys d’història dels Amics del Ferrocarril de Cornellà.

Parc dels Pallassos

El Parc dels Pallassos, que enguany es celebra al parc de la Infanta,  és un dels eixos centrals de la programació per a gaudir en família, de manera gratuïta. Durant tot el dia el parc es converteix en una gran carpa a l’aire lliure on es podran veure propostes de carrer amb l’humor com a denominador comú: originals, singulars, especials, itinerants i per a tots els públics.

El programa el conformen espectacles com “Walkman” de Ganso & Cia, “El Niu” de Dudu & Cia, “Juan Palomo ya está aquí!, de la Companyia Barré, The McKensy’s Clan Band” de Traüt espectacles, “la Famiglia Monegli” de La Fanfare Sakazic o “Les Pompiers” de la cia. La Tal, entre d’altres.

Nineka es vesteix de pallasso i pallassa

En el marc del Festival, Maria Rascón, amb la col·laboració d’altres “ninekaires”, ha organitzat una petita mostra de ninekas, un petit avanç de la exposició “1000 i una nineka 2015”, per aconseguir fons per a la investigació i recerca del càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu.

La mostra té lloc fins al 25 d’octubre, a la Biblioteca Central de Cornellà, sota el nom “Nineka es vesteix de pallasso i pallassa”. La venda de ninekes estarà oberta els dimarts 14 i 21 d’octubre, de 18.30 a 20 h.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here