La ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Natural, Isabel García Tejerina, va defensar que les ajudes de la Política Agrària Comú (PAC) siguin uniformes per a tot el territori per “defensar” als agricultors catalans. García Tejerina va realizar aquestes declaracions dijous al migdia, des de les instal·lacions de la Granja Torres del Prat, una de les granges en les que es cria el pollastre de la raça típica d’aquesta localitat del Baix Llobregat, el Pota Blava, que destaca per tenir les potes de color blavenc

García Tejerina va defensar l’aplicació uniforme arreu del territori de les ajudes de la PAC, després de les crítiques del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que considerava que el sistema de distribució de les ajudes no s’ajusta a les necessitats de cada territori.

La ministra va dir que “es tracta d’una aplicació uniforme a tot el territori i això és fonamental, que les normes siguin comunes, és important per als agricultors i ramaders catalans perquè hi ha zones limítrofes, com Lleida i Huesca, i si les ajudes no fossin iguals podrien crear-se enormes dificultats”.

“Les regles són uniformes per protegir als agricultors catalans”, va sentenciar la ministra d’Agricultura.

García Tejerina va defensar la tasca realitzada pel Govern central a Brussel·les per millorar la situació dels agricultors i ramaders: “El govern ha defensat els interessos dels agricultors i els ramaders a Brussel·les, amb 47.000 milions d’euros per al conjunt del període fins a 2020, dels quals 3.000 milions vindran a Catalunya, la qual cosa suposa més de 430 milions d’euros cada any”.

Sobre la reforma de la PAC, la ministra va defensar que “s’adapta als interessos de tota la geografia espanyola i, de manera molt important, a Catalunya, tenint en compte que molts dels sectors més importants de Catalunya rebran una ajuda específica”.

La ministra va destacar la gran labor que fan els criadors del pollastre de la Raça Prat, “una raça en perill d’extinció el manteniment de la qual el ministeri recolza amb l’atorgament d’ajudes econòmiques, com en el cas de totes les races en perill d’extinció”. Posteriorment, García Tejerina es va reunir amb una representació d’agricultors del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here