La direcció de Sahrp a Catalunya preveu presentar en els propers dies un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) que afectarà una setantena de persones del seu centre del Baix Llobregat, a Cornellà, xifra que suposa aproximadament el 75 % de la plantilla, formada per unes 95 persones. Els sindicats asseguren que defensaran els llocs de treball i esperen que la companyia expliciti els motius en una nova reunió aquest divendres

La planta de la multinacional japonesa a Cornellà acull actualment l’activitat d’enginyeria i R+D i la de comercialització d’aparells electrònics d’àudio, televisions i fotocopiadores.

Aquesta retallada, que suposarà pràcticament el desmantellament del centre català, s’emmarca en el reajustament que Sharp planeja dur a terme a Europa per intentar reduir les seves pèrdues i que comportarà l’acomiadament d’unes 300 persones. A Cornellà, l’edat de la plantilla de Sharp és d’entre 48 i 50 anys.

Fonts sindicals han concretat que l’empresa va presentar tota la documentació de l’expedient ahir dilluns al matí, en una reunió a Inspecció de Treball i que el proper divendres es tornaran a reunir perquè els explicitin els motius que els han portat a aquesta situació, “que serien organitzatius i no econòmics”. Des de CCOO han assegurat que defensaran els llocs de treball i han alertat que el que vol la companyia és vendre part del negoci per portar-lo a d’ altres llocs, amb la conseqüent pèrdua que això suposa per a l’economia catalana.

Sembla que l’objectiu de la companyia és vendre el negoci europeu de televisió i àudio i quedar-se amb el de fotocopiadores, divisió que dóna feina únicament a 17 persones a Cornellà. A aquest grup de persones que en principi salvarien el seu lloc de feina, podrien sumar-se unes poques persones més de les altres unitats de negoci, la qual cosa suposa que només una vintena d’operaris continuarien treballant per Sharp a Catalunya.

Fa tres anys, la companyia va anunciar la venda de les seves instal·lacions productives de Sant Cugat del Vallès a Nortia -propietat de Cirsa-, la qual cosa va suposar 87 acomiadaments i el traspàs d’un centenar de treballadors cap a la companyia del joc. Sharp es va instal·lar añeshores al polígon industrial Almeda *ark de Sant Cugat, amb l’objectiu d’establir-hi un centre dedicat al disseny i desenvolupament de televisors i altres productes electrònics.

No obstant això, el centre, que pretenia ser una referència europea en l’àmbit de l’electrònica de consum, viu ara les seves hores més baixes a causa de la crisi i de la caiguda de la demanda, que ha portat a Sharp a registrar pèrdues milionàries a Europa.

 

Font Agències: Efe i ACN

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here