La secretària general d’ERC va fer aquestes declaracions dimarts 4 de novembre a Molins de Rei, a l’acte central de la campanya d’ERC Baix Llobregat de cara al 9N. Rovira espera que una nova reunió del Pacte pel Dret a Decidir refermi el compromís amb la consulta

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, en resposta a la suspensió anunciada pel TC al nou 9N, va demanar que el 9N tothom vagi a votar , “no poden impugnar ni suspendre la nostra voluntat”. Rovira va assegurar que “per més impugnacions i suspensions que hi hagin del TC hem de seguir endavant i això vol dir que el que hem de fer és obeir el mandat democràtic que tenim”.

Rovira va explicar en un acte a Molins de Rei -acte central de la campanya #NouPaís d’ERC Baix Llobregat-, que la decisió del TC ha estat normal tenint en compte que té el privilegi de suspendre qualsevol normativa si el govern espanyol la impugna; el que no hauria de ser normal -va explicar- són les impugnacions reiterades per part del govern espanyol.

Rovira acompanyada de la direcció comarcal d'ERC Baix Llobregat
Rovira acompanyada de la direcció comarcal d’ERC Baix Llobregat

“El TC no és per nosaltres un Tribunal legítim perquè ha demostrat ser la corretja de transmissió de la voluntat política del govern espanyol amb sentències polititzades” va reblar.

La secretària general d’Esquerra Republicana va enviar un missatge de tranquil·litat a la gent que vulgui participar el 9N i a les persones voluntàries, ja que va assegurar que “no s’està fent res extraordinari sinó que hi ha un mandat democràtic que va sorgir de les eleccions al Parlament que és legítim i legal. “Durant els dos darrers anys ens hem preparat per exercir allò que és normal en els estats de dret, que és exercir la democràcia, i el 9N compta amb la majoria social i política”.

“Farem tot el possible, tots els esforços perquè els nostres ciutadans tinguin a les seves mans l’oportunitat de construir un nou país, un nou estat democràtic lliure de corrupción”, va sentenciar.

Finalment, Rovira va afegir que “ERC es quedarà molt tranquil·la quan vegi que el 9N és un èxit brutal, però fins llavors tenim encara molt treball per davant”. La dirigent d’ERC va assegurar que “com a responsables polítics han d’ “assumir tota la responsabilitat que es derivi del 9N”.

 

Imatges: ERC i @Esquerra_ERC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here