[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]es del PSC del Baix Llobregat remarquem la importància de la jornada d’ahir del procés participatiu sobre el futur de Catalunya, que es va desenvolupar amb total normalitat a la nostra comarca.

El primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, ha manifestat que “la participació ciutadana i la mobilització de milers de persones arreu de tots els municipis i comarques del Baix Llobregat i de Catalunya són l’expressió de la voluntat de canvi a Catalunya i que hi ha un desig de canvis reals i factibles en la relació de Catalunya amb la resta d’Espanya”. Poveda ha afegit que “molts ciutadans i ciutadanes han anat avui a votar per expressar el seu rebuig profund a l’actitud del Partit Popular i del president Rajoy”.

La jornada participativa d’ahir ha de ser el punt d’inici a una nova etapa per al canvi cap a una transformació democràtica de les institucions de Catalunya i d’Espanya. Antoni Poveda ha dit que “com portem dient els socialistes i les socialistes del PSC des de fa temps, pensem que un canvi cap a un Estat federal és el que pot donar resposta a les demandes socials, polítiques i econòmiques dels catalans i catalanes. Des del PSC del Baix Llobregat continuarem treballant per avançar cap aquest procés”.

La jornada d’ahir no va ser la consulta ni el referèndum que volem els socialistes. No hi ha hagut diàleg ni pacte per poder celebrar una consulta amb reconeixement jurídic. Però és indubtable que ha estat una forma de participació ciutadana i cívica.

Avui dia 10, l’endemà d’aquesta jornada, ha de començar de veritat el diàleg entre els governs de l’Estat espanyol i de Catalunya. Els ciutadans i les ciutadanes tenim el dret i l’obligació d’exigir-lo. Només així resoldrem la crisi institucional que estem patint.

Els socialistes volem un canvi en l’Estat i en les relacions de Catalunya amb la resta d’Espanya, i això s’haurà de resoldre fent la consulta als ciutadans i promovent una reforma de la Constitució que transformi l’Estat actual en un Estat federal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here