Perpinyà, va assumir ahir la presidència del Consell Comarcal del Baix Llobregat després de la renúncia al càrrec el mes passat de Joaquim Balsera, que ocupava la rpesidència des de 2011 . L’alcalde santjustenc va defensar la funció de la institució i en va demanar “la continuïtat”. Durant el ple també es va nomenar com a nova vicepresidenta del Consell Comarcal, en substitució de l’ecosocialista Ivan Arcas, la regidora d’ICV-EUiA de Castelldefels i coordinadora d’ICV Baix Llobregat, Candela López

El ple del Consell Comarcal es va reunir aquest dilluns per aprovar el canvi de president, després que a mitjan octubre Balsera renunciés al càrrec per dedicar-se a l’empresa privada.

Josep Perpinyà és alcalde de Sant Just Desvern des de l’any 2004 i també és conseller metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona AMB.

La candidatura de Perpinyà va ser impulsada pel PSC i va rebre el suport de CiU, ICV-EUiA i ERC, mentre que el PPC havia proposat el regidor d’Esplugues de Llobregat, Lluís Ortega i PxC es va abstenir.

En el ple es va produïr també la presa de possessió dels nous consellers Jaume Olivella (ERC) i Candela López (ICV-EUiA-EPM), regidors a Begues i a Castelldefels, respectivament.

En la seva intervenció al ple, el nou president va declarar sentir-se il·lusionat al davant de la seva nova tasca i ha volgut subratllar la importància del manteniment de la unitat de la comarca “una bona decisió presa pel Consell, ja que això vol dir entendre el territori”, va indicar.

Josep Perpinyà ha destacat també la seva voluntat de continuar desenvolupant el pacte de govern en el si del Consell Comarcal “amb consens, compromís i sumant”, segons ha afirmat, amb l’objectiu que es puguin seguir impulsant projectes de pertinença a la comarca.

Perpinyà va subratllar també la col·laboració institucional amb les altres administracions i ha dit que les seves prioritats com a president del Consell Comarcal passen per refermar la potencialitat de la comarca en què es produeix el 10% del producte interior brut de tot Catalunya, i vetllar pel manteniment de la cohesió social i la lluita contra les desigualtats.

El nou president va agraïr el treball desenvolupat per Joaquim Balsera, anterior president del consell, i ha destacat també la confiança dels agents socials en el consell comarcal per promoure iniciatives.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here