L’ens ha detectat una quinzena d’irregularitats en la contractació i en el pagament de retribucions, fet que la porta a concloure que el Consorci  – format pel CatSalut, l’Institut Català de la Salut, els ajuntaments de L’Hospitalet i Sant Joan Despí, el Consell Comarcal i la Creu Roja- es va saltar la normativa de contractació pública i de retribucions al personal

La Sindicatura de Comptes de Catalunya, òrgan que fiscalitza les finances dels organismes públics, ha fet un informe que alerta d’irregularitats comptables i de contractació pública al Consorci Sanitari Integral (CSI), que gestiona equipaments sanitaris al Baix Llobregat i el Barcelonès.

Així, el document recrimina la falta de procediments de contractació pública o algunes retribucions no ajustades ni justificades als professionals de l’organisme dels anys 2009 al 2011.

El Consorci Sanitari Integral és una entitat jurídica pública, participada pel Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, l’ajuntament de Sant Joan Despí, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja. El CSI gestiona un total de 14 centres assistencials dels municipis de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Cornellà de Llobregat, entre els quals hi ha els hospitals Moisès Broggi, Dos de Maig i Hospital General Hospitalet.

Segons ha informat la Sindicatura de Comptes, el balanç de situació del CSI al tancament dels exercicis 2009, 2010 i 2011 presenta un volum d’actiu i de passiu de 102,94 milions d’euros, 235,75 milions i 219,97 milions, respectivament. L’increment del 129% de l’exercici 2010 respecte a 2009 s’explica fonamentalment per la incorporació dels actius i passius de les societats AISSSA (Assistència Sanitària i Social, SAU) i SIBLL (Sanitat Integral del Baix Llobregat, SLU), participades en un 100% pel Consorci, i liquidades durant aquest exercici.

En el seu informe, la Sindicatura conclou que els comptes anuals del CSI expressen “de forma raonable la imatge fidel del patrimoni i de la situació financera de l’entitat a 31 de desembre del 2011”, encara que en el punt 4.1 de l’informe la Sindicatura formula un conjunt d’observacions relatives al pressupost, el balanç de situació, la contractació i el personal.

En relació amb la contractació, la Sindicatura recorda que el CSI està subjecte a l’aplicació íntegra de la llei de contractes del sector públic. En aquest sentit, l’informe formula sis observacions relatives “a la falta de determinació del preu en alguns contractes de subministrament, en la classificació de cinc contractes de gestió de serveis públics, i la contractació de serveis assistencials a personal laboral del CSI de forma directa i sense seguir cap procediment de contractació”.

També ha trobat irregularitats en “la tramitació pel procediment negociat sense publicitat de dos contractes d’obra i en l’adjudicació d’un conjunt de subministraments i serveis sense procediment de contractació”.

 

Font: EFE i ACN

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here