La ciutat ha presentat experiències educatives que promouen la inclusió social

L’Ajuntament de Sant Boi ha participat aquests dies en la tretzena edició del Congrés Internacional de Ciutats Educadores , que s’ha celebrat del 13 novembre fins avui a Barcelona. El lema de la trobada ha estat “Una ciutat educadora és una ciutat que inclou”.

La presència de Sant Boi en aquest congrés es va concretar en una ponència explicativa sobre l’ experiència municipal “Desmuntant rumors . Accions comunitàries per fomentar la inclusió” (dijous 13 de novembre, 17 hores) i la presentació al ‘speakers corner’ detres projectes educatius vinculats amb la salut mental (divendres 14 de novembre, 11 hores).

La ponència va permetre donar a conèixer un projecte que es va dur a terme a Sant Boi, a iniciativa de l’Ajuntament, per fer reflexionar la ciutadania sobre la necessitat d’ actuar contra l’exclusió de les persones provinents d’altres indrets i aturar els rumors sobre aquestes persones mitjançant la formació, la reflexió i la participació de la comunitat. L’experiència de Sant Boi es va presentar al costat de les de localitats com Torí, Santa Maria de Feira, Chagwon, Castelfiorentino i Vic.

Al ‘speakers corner’ es van presentar els projectes “Mediació, gestió de conflictes i salut mental’ (Ajuntament i Clúster de Salut Mental de Catalunya), “Relacionar la vida” (Centre Assistencial en Salut Mental Benito Menni i escoles Benviure i Parellada) i “Música, musicoteràpia i salut mental” (Escola Municipal de Música Blai Net, CASM Benito Menni i Parc Sanitari Sant Joan de Déu).

150 experiències d’arreu del món s’han presentat durant el congrés com a exemples de bones pràctiques educatives per a la inclusió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here