El 2013 es produeixen 7.769 naixements al Baix Llobregat. Continua la disminució en el nombre de naixements que s’està donant des del 2009, que ve explicada en part per la disminució de la població femenina en edat reproductiva fruit dels canvis en l’estructura de la població. Això significa que les noves generacions de dones que entren en l’edat reproductiva són menys nombroses que les generacions que surten d’aquesta edat

Pel que fa a l’edat en la qual es té descendència, es segueix confirmant el progressiu endarreriment de l’edat a la maternitat; els fills es tenen en edats més tardanes.

L’edat mitjana a la maternitat es situa en 31,8 anys. L’indicador conjuntural de fecunditat, o nombre mitjà de fills per dona, ha passat de 1,42 fills per dona l’any 2012 a 1,30 fills per dona al 2013.

La distribució total de naixements segons la nacionalitat dels pares mostra com al 2013 el nombre de naixements de mare estrangera suposa el 20,2% del total.

La majoria dels naixements de mare estrangera han estat de dones amb nacionalitat marroquina, seguits dels de mare romanesa, equatoriana i xinesa.

Els noms més freqüents dels nadons al Baix Llobregat durant 2013 han sigut Lucía i Martina en el cas de les nenes, i Marc i Hugo en el cas dels nens.

Al web de l’Observatori Comarcal podeu veure tots els detalls de la nota informativa sobre la natalitat al Baix Llobregat per a l’any 2013.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here