La taxa real de variació interanual del VAB de 2013 mostra valors negatius. Tot i amb això, el descens registrat al Baix Llobregat (-0,3%) ha estat inferior al del conjunt de Catalunya (-0,5%) i respecte al 2012, ha estat la segona comarca en recuperació del VAB. Per sectors productius, el Baix Llobregat registra una millora superior del VAB dels sectors industrials i de la construcció a l’observada en el conjunt de Catalunya

L’Observatori Comarcal publica les darreres dades trimestrals del PIB català, espanyol i europeu i les dades del creixement interanual del Valor Afegit Brut comarcal (VAB). El PIB és la forma més coneguda de mesurar l’activitat econòmica i la que es pren com a referència per analitzar la situació econòmica d’un territori. Aquesta magnitud mesura el resultat final de l’activitat de producció de les unitats productores. El VAB mesura l’activitat econòmica de les unitats productores segons sectors econòmics productius (es podria aproximar el VAB a un PIB per sectors).

Per sisè trimestre consecutiu creix el Producte Interior Brut en tots els àmbits territorials. En el segon trimestre de 2014, la variació interanual del Producte Interior Brut és positiva a Europa (UE-27) (+1,3%), Espanya (+0,5%) i Catalunya (+1,0%). La demanda interna millora de manera progressiva, en especial per la recuperació del consum privat. Les importacions augmenten de manera destacada en el 2014. Per sectors productius, són la indústria i serveis els que més aporten al creixement del PIB.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here