El tercer trimestre del 2014 segueix aportant dades positives respecte al nombre d’assalariats, que continua creixent i consolidant la tendencia dels trimestres anteriors. Per altra banda, cau la població autònoma i el nombre d’empreses registrades en un 0,4% i un 0,7%, respectivament a la nostra comarca

Aquest patrò es repeteix en el conjunt de l’àmbit territorial metropolità i de Catalunya. Aquestes són algunes de les dades que es poden consultar en l’Informe Trimestral de Conjuntura Laboral per al tercer trimestre de 2014 que es publica des de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat.

Pel que fa a l’atur registrat a les oficines de treball, durant el tercer trimestre, la població de joves, d’entre 16 i 34 anys es la que més augmenta la xifra d’aturats a les oficines, en el cas de les dones menors de 24 per sobre d’un 11% respecte al trimestre anterior. Pel que fa l’estudi de l’atur registrat cal remarcar un canvi en una de les activitats que fins ara ha experimentat una caiguda continuada, les activitats especialitzades de la construcció i construcció d’immobles, aquest dues activitats han estat en el tercer trimestre les que més han disminuit l’atur a les oficines de treball.

Pel que fa a la contractació registrada durant el tercer trimestre d’aquest any, aquesta continua augmentant tot i que a un ritme més baix, un 6,7% a la comarca respecte el trimestre anterior tot i que si ho fem pel mateix trimestre de l’any anterior l’increment es situa per sobre del 20%.

Una altra dada destacable es la caiguda de gairebé un 5% respecte la contractació indefinida del trimestre anterior. La contractació de persones estrangeres augmenta un 1,9% respecte el trimestre anterior i es situa en el 13,4% del total de contractes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here