La manifestació, organitzada per l’Assemblea d’Aturats de Sant Vicenç dels Horts, va sortir de la plaça de la vila de la localitat, i va passar durant el matí per diferents municipis del Baix Llobregat fins arribar al Consell Comarcal, on van lliurar un manifest que reivindica, entre d’altres mesures, lluitar contra la pobresa energètica i garantir una renda mínima a tota la ciutadania

Es calcula que unes 300.000 famílies catalanes, un 10,9% de les llars, tenen dificultats per mantenir casa seva a una temperatura adequada i per pagar les factures de llum o gas.

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha alertat que a l’inici de la crisi aquest percentatge se situava en el 5,4%.

La marxa va recórrer, per aquest ordre, les següents poblacions: Sant Vicenç dels Horts (9h), Santa Coloma de Cervelló (10h), Sant Boi de Llobregat (11h), Cornellà de Llobregat (12h), Sant Joan Despí (13h) i Sant Feliu de Llobregat (14h).

A Sant Feliu, a la seu del Consell Comarcal, representants de la Marxa es van reunir amb el President del Consell, Josep Perpinyà, reivindicant, entre d’altres mesures, lluitar contra la pobresa energètica i garantir una renda mínima a tota la ciutadania.

L’Assemblea d’Aturats de Sant Vicenç dels Horts també fan una crida a manifestar-se a la Marxa per la Dignitat que s’organitza dissabte, 29 de novembre, a Barcelona. La convocatòria porta per lema “Pa, treball i sostre” i està prevista a les 17.30 h a la plaça Universitat.

Aquest és el Manifest que entregaran:

manifestmarxa281114bis

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here