El Centre Ocupacional Caviga va celebrar el seu 10è aniversari davant més de 800 persones que van omplir de gom a gom l’Atrium Viladecans. L’acte, celebrat el passat divendres 21 de novembre, va comptar amb la presència dels alcaldes de Viladecans i Castelldefels, Carles Ruiz i Manel Reyes, respectivament; l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president del Consell Comarcal i president de la Fundació CAVIGA, Josep Perpinyà

Però els veritables protagonistes de la nit van saltar a l’escenari amb l’obra de teatre “Alicio” interpretada per usuaris del centre que va aixecar de la cadira a més d’un. En acabar l’acte la directora del centre, Isabel Ortuño, va dir “que aquesta obra és una oportunitat per mostrar tot allò que es fa al centre Caviga”.

A més, Ortuño va afegir que “en un acte com aquest es reconeix la tasca feta durant tants anys amb un col·lectiu de persones amb les que es treballa per transformar els conceptes com la discapacitat i transformar-los en capacitats i diversitat”.

La història del centre

El Centre Ocupacional Caviga es va crear l’any 2004 per acord dels ajuntaments de Castelldefels, Viladecans, Gavà i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, amb la finalitat de promocionar i fomentar la integració laboral i social de les persones adultes amb disminució psíquica.

És un exemple de projecte mancomunat que funciona a ple rendiment i que està ubicat a la zona de Can Calderon, té una capacitat assistencial de 90 places adreçades a persones amb diversitat funcional que viuen a les poblacions de Castelldefels, Gavà, Viladecans i Begues.

Disposa del Servei de Teràpia Ocupacional i del Servei Ocupacional d’Inserció que ofereixen ajustament personal, social i ocupació terapèutica.

Per aquest motiu al Centre Ocupacional Caviga -el nom del centre és un acrònim de les poblacions que el van crear, Castelldefels, Viladecans i Gavà-, s’ofereix als usuaris una atenció diürna de tipus rehabilitador, a fi que puguin assolir la seva màxima autonomia.

 

Foto: El president del Consell, Josep Perpinyà entrega una placa commemorativa del 10è aniversari a la directora del centre CAVIGA, Isabel Ortuño. Imatge cedida per l’ajuntament de Viladecans, Alvarez Diestro Fotografia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here