L’alcaldessa de Gavà i l’alcalde de Viladecans van signar un acord  amb l’empresa per estudiar nous usos de la seva planta de Gavà-Viladecans

L’empresa Roca traslladarà la seva seu corporativa a la planta de Gavà-Viladecans. Aquesta és la primera conseqüència d’una trobada que van mantenir divendres al matí els alcaldes de les dues ciutats, Raquel Sánchez i Carles Ruiz respectivament, amb el gerent del Grup Roca, Ramon Asensio.

La multinacional té actualment presència a 18 països del món amb un total de 77 fàbriques, i Asensio va assegurar que “lògicament, les empreses com Roca que es tornen globals tenen a les seves seus centrals uns serveis corporatius d’una dimensió considerable, és a dir, deixen d’oferir un treball fabril per oferir un treball d’unes posicions molt més qualificades com poden ser les de disseny, generació de producte o informàtica”.

La reunió, que va tenir lloc a Roca Gallery, actual seu corporativa de l’empresa a Barcelona, va servir perquè totes tres parts signessin un protocol d’intencions que vol ser un full de ruta a llarg termini. Aquest protocol defineix la constitució d’un grup de treball que haurà de reflexionar i estudiar nous usos que es donaran en l’espai que ocupa actualment Roca en el seu terreny de Gavà-Viladecans. Segons el gerent de Roca,“actualment hi ha un percentatge molt important d’aquest terreny que està infrautilitzat, i per tant el que avui ens proposem és un treball de col·laboració amb els ajuntaments per mirar d’estudiar les utilitats que aquest terreny podria tenir”.

El grup de treball haurà de consensuar una proposta conjunta per racionalitzar i optimitzar els usos de la zona ocupada actualment per l’empresa, a l’hora que es consolida i es potencia l’activitat econòmica i es desenvolupen processos de transformació urbana. S’analitzarà la viabilitat d’una nova zona d’activitat econòmica que permetria el desenvolupament de nous equipaments, usos urbanístics mixtos i espais públics d’alta qualitat urbana, paisatgística i arquitectònica. Tot això, segons Asensio, “mantenint l’activitat industrial de Roca, ja que en cap cas es planteja un canvi en les activitats que actualment està portant a terme l’empresa en aquests terrenys”.

Tant l’alcaldessa de Gavà com l’alcalde de Viladecans van valorar aquest acord molt positivament. Sánchez, de fet, es va mostrar molt satisfeta amb aquest acord: “jo no tinc cap dubte de que ens servirà per regenerar l’activitat econòmica i que ens permetrà fer nous plantejaments en el nostre entorn urbà a l’hora que podrem millorar conceptes tan importants com el de la mobilitat en aquesta zona”. L’alcaldessa va aprofitatrla trobada per “refermar aquest compromís, aquesta col·laboració i aquest sentiment d’identitat que jo crec que sempre han tingut les dues ciutats, Gavà i Viladecans, i que també ha mantingut sempre amb nosaltres l’empresa Roca”.

Sánchez no va dubtar en assegurar que “ens agrada que ara, en aquest moment en què l’empresa, els territoris i també els ajuntaments ens replantegem encetar una nova etapa, ho puguem fer d’una manera conjunta i coordinada amb les empreses”. L’alcaldessa, doncs, es va felicitar de poder obrir aquesta nova etapa pels terrenys que Roca té a Gavà i a Viladecans, i es va mostrar molt orgullosa de “veure que d’una banda l’empresa reforça el seu compromís i que manté la seva intenció de preservar i consolidar l’activitat que desenvolupa en el territori, però que de l’altra banda també vol al mateix temps donar-li un nou impuls i garanteix els llocs de treball”.

De la seva banda, Ruiz es va mostrar tan content amb l’acord que no va dubtar en assegurar que “avui és un gran dia per Viladecans, per Gavà i per la companyia Roca, i crec que encara no som capaços de visualitzar la potència i el que significa el que avui estem donant a conèixer”. El batlle viladecanenc va voelr posar de manifest que “el que és veritablement important d’aquest acord és precisament l’aliança que estem portant a terme, és a dir, cóm els dos municipis s’uneixen amb l’activitat econòmica per oferir un potencial que és el que pot fer productiu aquest acord que avui presentem”.

La companyia Roca va néixer a Gavà l’any 1917 i actualment l’espai que ocupa en els terrenys de Gavà-Viladecans arriba als 273.000 metres quadrats aproximadament. L’empresa cita el cessament d’activitat de la companyia Baxi com una de les causes de que ara es replantegi el futur d’aquests terrenys i es pensi en la seva integració dins de la trama urbana de les dues ciutats, així com en la possibilitat de dotar-los d’activitat econòmica i dinàmica productives renovades.

 

Font: El Bruguers (Gavà)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here