El passat dilluns 1 de desembre es va celebrar la sessió anual plenària del Consell Econòmic i Social (CES) del Baix Llobregat per presentar els principals projectes comarcals en matèria de desenvolupament econòmic local i promoció econòmica que s’han dut a terme durant aquest any 2014

El CES del Baix Llobregat és el màxim òrgan de concertació institucional de la comarca format pels 30 ajuntaments, els sindicats d’UGT i CCOO, les associacions empresarials de Pimec i Aeball, Innobaix, la Cambra de Comerç de Barcelona, la Unió de Pagesos, la Universitat Politècnica de Catalunya, el Consorci del Parc Agrari, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat que assumeix la seva presidència. En aquest sentit, la sessió d’ahir va ser la primera que ha comptat amb la participació del nou president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, en Josep Perpinyà i Palau.

Al llarg de la sessió es va fer una presentació de la recent evolució del mercat laboral de la comarca, per part de l’equip tècnic de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, posant especial èmfasi en la situació del teixit productiu i de les persones que es troben en situació d’atur.

Tot seguit es va fer una presentació de l’estat d’execució dels treballs tècnics per definir els Projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT) del Baix Llobregat en el marc de la RIS3, la nova política de cohesió de la Comissió Europea per al període 2014-2020. En aquest sentit es va fer una descripció detallada de la definició dels projectes d’especialització sectorial que s’estan explorant i dels programes transversals.

També es va aprofitar per fer una presentació de la recent inaugurada incubadora de l’agència espacial europea, l’ESA BIC. Primera incubadora de l’ESA que s’instal·la a tot l’Estat, i que té la seva seu al Baix Llobregat, concretament al Parc de la Mediterrània de la Tecnologia de Castelldefels. Aquesta incubadora té com a missió principal donar suport a les iniciatives empresarials que utilitzin tecnologies o coneixement de l’espai en el seu producte o servei per a aplicacions no espacials.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha estat una de les entitats promotores d’aquesta incubadora. Una part dels incentius econòmics que reben les empreses que entren en el programa d’incubació l’aporten els ajuntaments de Castelldefels, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Viladecans.

Finalment, i per concloure l’acte, es va donar informació de l’estat d’execució del procés d’optimització dels serveis de promoció econòmica que s’està realitzant a la comarca, i que segueix el calendari pactat, amb la previsió que al mes de gener de 2015 es faci la primera proposta del nou model territorial i de gestió que serà sotmès a valoració entre els ajuntaments de la comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here