El conseller Santi Vila celebra el compliment del compromís del Ministeri de Foment en l’execució de la connexió viària i reclama celeritat en la ferroviària. L’obra té un pressupost de 190 milions d’euros i Foment preveu que estarà executada en un termini de 40 mesos

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i la ministra de Foment, Ana Pastor, van col·locar aquest dijous a la tarda la primera pedra del nou accés viari al Port de Barcelona.

Els nous accessos viaris consistiran en una autovia amb dues calçades de 2 carrils per sentit que des de la B-10, al terme municipal de Cornellà de Llobregat, donarà accés al Port de Barcelona.

Per a Vila, “culmina un procés de gran transcendència pel Port de Barcelona, que s’allargava des de 2007 i que, finalment, gràcies a l’acord entre administracions, és ja una realitat en forma d’obres”.

Santi Vila va insistir que aquest és un compromís entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el ministeri de Foment “que dotarà de major competitivitat al Port”.

No obstant això, el conseller Vila va tornar a reclamar els accessos ferroviaris: “Amb els accessos viaris no és suficient per garantir la projecció del Port, i cal que Foment desencalli els accessos ferroviaris”. Ha recordat que fa poc més d’un any es va signar un acord amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Port de Barcelona “i lamentablement no s’ha avançat gaire des d’aleshores.Un retard sense justificació que no pot esperar més”, va dir.

La ministra Pastor va destacar que el projecte donarà una connectivitat “de primera divisió” a la infraestructura portuària i permetrà segregar el trànsit de passatgers que accedeix a Barcelona del trànsit pesat que té com a destinació el Port.

 

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat i ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here