Ruscalleda farà un pregó sobre el pollastre del Prat durant l’acte de lliurament de premis als criadors i pagesos. Aquesta edició de la Fira vol potenciar la gastronomia de la localitat, i per això també s’hi podrá trovar un espai gastronòmic amb degustacions i diverses activitats relacionades amb el món de la cuina

Els dies 12, 13 i 14 de desembre se celebrarà la 41a Fira Avícola de la Raça Prat i, en el seu marc, la 27a Mostra Comercial i la 12a Mostra d’Entitats.

La Fira Avícola és una experiència festiva i lúdica que combina la tradició i la identitat que aporten els productes de la terra, com el pollastre pota blava i la carxofa Prat, i l’activitat econòmica local, la restauració i el comerç.

La prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda visitarà diumenge dia 14 la Fira Avícola del Prat, on mantindrà contactes amb restauradors locals i, posteriorment, llegirà el pregó durant l’acte de lliurament dels premis als criadors d’aviram i als pagesos.

Ruscalleda sempre ha valorat els productes de qualitat i proximitat com el pollastre de la raça Prat i la carxofa Prat, ingredients amb els quals ha elaborat diverses receptes.

L’Espai Gatronòmic Pota Blava

L’Espai Gastronòmic de la Fira presenta una especial oferta de degustació del pota blava i la carxofa Prat per a tots els públics. Entre d’altres podrem gaudir del Menú de Fira, l’Esmorzar de Pagès,  els tastets de degustació, les croquetes pota blava i una àmplia gama de preparats per endur-nos i assaborir a casa. Aposta pels productes de proximitat

Menú de Fira

Durant els dies de Fira, la xarxa de restaurants locals “El Prat Degusta’l” i altres establiments adherits, renoven la seva proposta amb els productes autòctons i ens anima a escollir i degustar un “Menú de Fira” elaborat amb pollastre pota blava i carxofa Prat.
Amb aquest menú especial per als dies de la Fira, cadascun dels restaurants adherits ofereix a la clientela local i a les persones que visitin la nostra ciutat, una proposta de qualitat de la gastronomia local basada en els productes de proximitat.
Fira Tapa Pota Blava
L’Associació Gastronomia i Turisme (AGT) celebrarà, amb el Fira Tapa Pota Blava, el final de festa del Quinto Tapa (www.quintotapa.cat), una acció gastronòmica de la restauració local, cada cop més popular, que aposta pels productes autòctons i de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat, com el pollastre pota blava o la carxofa Prat.
En el marc de la Fira podreu tastar qualsevol de les propostes més innovadores del Quinto Tapa d’enguany. El Fira Tapa consistirà en un espai on els més de 30 restaurants participants del Quinto Tapa 2014 oferiran la seva tapa pota blava. Hi tindreu l’oportunitat de degustar diverses tapes en un mateix lloc.
Podreu comprar uns tiquets al preu de 10€ que inclouran quatre tapes i dues cerveses Damm.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here