Tastos guiats amb vins de la DO Catalunya, un Circuit d’Activitats per a jovent i canalla, la presentació de projectes relacionats amb l’economia social i cooperativa, i moltes activitats més com el Quinto Tapa Pota Blava -que tindreu la darrera oportunitat de gaudir aquest cap de semana de manera especial a l’Espai Gastronòmic- o el Chicken Run. Malauradament no es celebrarà la tradicional mostra de cavalls a la Fira, a causa d’un virus equí

La Fira Avícola que es celebra des d’avui fins al diumenge 13 de desembre, és una experiència festiva i lúdica que combina la tradició i la identitat que aporten els productes de la terra, com el pollastre pota blava i la carxofa Prat, i l’activitat econòmica local, la restauració i el comerç, així com la vida associativa del Prat mitjançant la seva 12a Mostra d’Entitats.

Aquí podeu consultar la programació del cap de setmana:  Programa d’Activitats  (pdf 383.47KB)

I si voleu aprofundir en alguna de les múltiples activitats que us oferirà El Prat durant els propers dies, continueu llegint!

27a Mostra Comercial

La 27a Mostra Comercial del Prat és un punt de trobada entre els comerciants i consumidors, visitants de la fira, on es poden adquirir una gamma amplia de productes i serveis, alimentació, artesania, etc.

A la Mostra Comercial del Prat prenen rellevància els productes agroalimentaris autòctons de qualitat, productes alimentaris artesanals, la gastronomia local i la presència de les empreses i de les associacions del comerç local.

Informació Mostra Comercial  (pdf 382.41KB)

Tasts de vins de la DO Catalunya

Dissabte 13 de desembre tenen lloc dos tastos guiats de vins Denominació d’Origen Catalunya en el marc de la 41 Fira Avícola de la Raça Prat a l’espai central de la Mostra Comercial al recinte de la Fira Avícola, a l’aparcament provisional de Cal Gana.

Les persones assistents gaudiran d’una representació de l’ampli ventall de vins Denominació d’Origen Catalunya

L’activitat és gratuïta però les places són limitades. Ja us podeu inscriure mitjançant els següents enllaços:

Tast guiat de vins DO Catalunya a la 41a Fira Avicola de la Raça Prat – 17 hores

Tast guiat de vins DO Catalunya a la 41a Fira Avicola de la Raça Prat – 18 hores

Circuit d’Activitats

Un any més i per segon any consecutiu es portarà a terme el Circuit d’Activitats. Un recorregut on la canalla i el jovent podran practicar un munt d’activitats de la mà de les entitats del Prat.

Entitats esportives, socials i culturals del Prat prepararan una desena de jocs i proves que seran un tastet de les activitats que les mateixes entitats fan en el seu dia a dia: bàsquet, voleibol, escalada, música…

Ho trobareu dissabte 13 entre les 11h i les 14.00h, al recinte firal de Cal Gana. El recorregut estarà marcat amb globus i per participar haureu de recollir una “targeta de joc” a l’estand municipal, que us aniran marcant a mesura que aneu fent les diferents activitats.

Al final del recorregut podreu recollir un petit regal.

Presentació de projectes d’economia social i cooperativa i nova emprenedoria

economiasocialfiraprat

L’Espai Gatronòmic de la Fira

L’Espai Gastronòmic de la Fira presenta una especial oferta de degustació del pota blava i la carxofa Prat per a tots els públics.

Entre d’altres podreu gaudir del Menú de Fira, l’Esmorzar de Pagès,  els tastets de degustació, les croquetes pota blava i una àmplia gama de preparats per endur-nos i assaborir a casa.

Menú de Fira

Durant els dies de Fira Avícola, la xarxa de restaurants locals “El Prat Degusta’l” i altres establiments adherits, renoven la seva proposta amb els productes autòctons i ens anima a escollir i degustar un “Menú de Fira” elaborat amb pollastre pota blava i carxofa Prat.

Amb aquest menú especial per als dies de la Fira, cadascun dels restaurants adherits ofereix a la clientela local i a les persones que visitin la nostra ciutat, una proposta de qualitat de la gastronomia local basada en els productes de proximitat.

Fira Tapa Pota Blava
L’Associació Gastronomia i Turisme (AGT) celebrarà, amb el Fira Tapa Pota Blava, el final de festa del Quinto Tapa (www.quintotapa.cat), una acció gastronòmica de la restauració local, cada cop més popular, que aposta pels productes autòctons i de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat, com el pollastre pota blava o la carxofa Prat. En el marc de la Fira podreu tastar qualsevol de les propostes més innovadores del Quinto Tapa d’enguany. El Fira Tapa consistirà en un espai on els més de 30 restaurants participants del Quinto Tapa 2014 oferiran la seva tapa pota blava. Hi tindreu l’oportunitat de degustar diverses tapes en un mateix lloc.
Podreu comprar uns tiquets al preu de 10€ que inclouran quatre tapes i dues cerveses Damm.

La Generalitat suspèn l’exposició per evitar que els animals exposats puguin quedar afectats

El Servei de Prevenció en Salut Animal de la Generalitat de Catalunya ha ordenat la suspensió de tots els certàmens en què hi hagi exposició pública de cavalls i altres èquids a tot el Baix Llobregat, ja que ha detectat un cas de mort d’un cavall a la comarca pel virus de la rinopneumonitis (EHV-1), que no afecta les persones.

Entre les exposicions afectades es troba la tradicional mostra de cavalls, mules i ases de la Fira Avícola, que enguany no se celebrarà. En el seu lloc hi haurà una mostra de carros i estris tradicionals de la pagesia del Prat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here