A finals del mes de novembre, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 63.320 persones, disminuint respecte el mes anterior en 1.152 (-1,8%) i situant la taxa d’atur registrat al 14,9%. Es continua superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i la del conjunt de Catalunya. En termes interanuals disminueix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat ha disminuït en 7.321 respecte novembre de 2013

La disminució de l’atur d’aquest mes s’ha observat tant entre els homes (628 menys) com entre les dones (524 menys). Les dones, però, continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (16,9% davant el 13,1%).

Per edats, baixa l’atur en tots els col·lectius. El grup d’edat que registra la major disminució relativa de l’atur és el de menys de 25 anys (297 persones menys, -6,5%); el grup d’edat de 25 a 44 anys registra el major decrement en termes absoluts de persones aturades registrades (655 persones menys).

Per sectors i activitats econòmiques la baixada de l’atur es concentra aquelles persones que tenien com a ocupació anterior el comerç al detall (212 persones menys) i les activitats especialitzades de la construcció (150 menys). Respecte a l’any anterior persisteix la disminució de l’atur de persones que estaven ocupades en el sector de la construcció (-2.058), en els serveis a la producció (-1.961) i en la indústria (-1.509).

Pel que fa a l’atur localitat a localitat, cal destacar que les localitats del Baix Llobregat amb més persones aturades són Sant Vicenç dels Horts (19,5%) i Martorell (17,4%). Per contra, els municipis baixllobregatins amb menys taxa d’atur són Begues (9,3%) i Collbató (9,6%). A la taula adjunta podeu trobar les 30 viles que conformen la comarca:

aturnovembretaulapobles

Al web de l’Observatori Comarcal es pot consultar el document complet.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here