Santi Vila demana responsabilitat i generositat als partits per aprovar els pressupostos

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va tornar a advertir ahir, que si no s’aproven els pressupostos es posa en risc projectes com les obres d’extensió del metro entre Terrassa i Sabadell, la línia L9 del metro fins a l’aeroport del Prat o l’abonament íntegre de la paga extra als funcionaris el 2015.

En una entrevista a TV3, el titular de Territori va recordar a ERC que perquè tiri endavant “el projecte de futur” que viu Catalunya també cal que “el quotidià funcioni”.

Vila va demanar als partits polítics “responsabilitat i generositat” per fer possibles els comptes del 2015, els quals confia que s’aprovaran. “En aquest país s’han fet coses molt importants quan hem sabut ser generosos i responsables”, va afegir.

La L9

La línia 9 del Metro ja ha iniciat la seva fase de proves amb l’objectiu d’unir les estacions de Zona Universitària i de la Terminal 1 de l’Aeroport del Prat, el febrer de 2016. El nou tram disposarà de 15 estacions en 20 quilòmetres de línia i donarà servei a 23 milions d’usuaris anualment.

La posada en marxa d’aquest tram de la L9 permetrà que el metro arribi a l’Aeroport de Barcelona i uneixi tres municipis: Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat i El Prat. En longitud, el nou tram és equiparable a tota la L1 del Metro, la més llarga de la xarxa, que té 20,7 quilòmetres.

Les noves estacions de la L9 que entraran en funcionament són: Zona Universitària, Collblanc, Torrassa, Can Tries-Gornal, Europa-Fira, Fira, Parc Logístic, Mercabarna, Les Moreres, El Prat Estació, Cèntric, Parc Nou, Mas Blau, Aeroport T-2 y Aeroport T-1.

En paral·lel al nou tram, entraran en explotació 6,3 quilòmetres (3,3 km en túnel i 3 en viaducte) del ramal de Zona Franca per tal que els trens puguin accedir a la zona de tallers i de dipòsit.

 

Font: ACN

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here