“Sant Feliu i les seves festes de Nadal i Reis” és el nom de l’exposició que es pot fins al 6 de gener al Palau Falguera. Es tracta d’una mostra impulsada des del Departament de Cultura de l’Ajuntament amb l’objectiu de repassar la riquesa de les tradicions i activitats vinculades a les festes nadalenques a la ciutat

A partir de textos explicatius i d’una selecció de fotografies del santfeliuenc Marc Rius, l’exposició aporta llum sobre més d’una quinzena de costums tan populars com el pessebre, l’arbre, el tió o el dia dels innocents. De cadascuna de les tradicions s’ofereix una breu descripció, amb dades interessants com ara l’origen o els canvis experimentats al llarg del temps. Així, es poden aprendre curiositats com la simbologia de la figura del caganer al pessebre o descobrir que les primeres llufes del dia dels innocents eren fulles de col o enciam.

La mostra també fa al·lusió a com es viuen a Sant Feliu esdeveniments com les representacions d’Els Pastorets, la cavalcada dels Reis d’Orient, el Pessebre Vivent, el campament del Patge Shelín o el Mercat de Nadal.

Gastronomia, decoració i jocs d’atzar

La mostra també dedica especial atenció a les receptes que tradicionalment omplen les taules durant les festes. El gall dindi, l’escudella amb galets, els canalons, el marisc o els torrons són alguns dels productes més emblemàtics. La decoració nadalenca de carrers, habitatges i comerços també és present a l’exposició, que alhora dedica un espai a recordar el constant increment de les activitats solidàries que es posen en marxa coincidint amb l’arribada del Nadal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here