La mostra Muxart, vist per l’Arc de Sant Martí es va inaugurar diumenge passat al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis amb la presència de la consellera de Benestar i Família de la Generalitat, Neus Munté, l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve, i el mateix pintor martorellenc Jaume Muxart

Recull més de 30 peces de ceràmica creades durant tot un any per persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament de la Fundació Arc de Sant Martí, entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida dels col·lectius a Martorell.

En concret, els 20 usuaris del centre ocupacional Arc de Sant Martí han fet “una interpretació i aproximació a l’obra del pintor expressionista Jaume Muxart, inspirant-se en diverses obres de l’artista com L’estètica de les papallonesÀngelsLes figures de la llumBig Bang o Montserrat”, va explicar la gerent de l’Arc de Sant Martí, Rosa Cadenas, qui també va dir que “els usuaris han estat estudiant l’obra de l’artista i han creat una col·lecció supervisada pel mateix Muxart que va venir al centre a visitar-los”.

La força del color, el traç i la lluminositat del llegat pictòric de Muxart han donat forma i volum a les peces de ceràmica d’Arc de Sant Martí, que es podran veure al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis fins l’1 de febrer.

La consellera Neus Munté va assegurar que “aquesta mostra ens permet a tots visualitzar tot allò que es pot fer quan s’ajunten una fundació com l’Arc de Sant Martí que treballa al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual i el pintor Muxart que, a partir dels seus coneixements es pot dur a terme aquesta visualització. Des del govern de la Generalitat vull fer un reconeixent a la tasca que es fa des de l’Arc de Sant Martí per afavorir el benestar d’aquestes persones”.

Una experimentació més enllà de l’art

L’alcalde de Martorell, Salvador Esteve, va explicar que “quan vam constuir aquest museu dedicat a Muxart el vam concebre com una exposició permanent del pintor però també d’obertura a les arts modernes. Avui, amb aquesta mostra, hem arribat al màxim perquè aquesta experimentació va més enllà de l’art. Aquesta ocasió és de veritat exposar a Martorell aquesta experimentació d’art modern”.

En la seva intervenció Jaume Muxart va dir que “per mi és un gran goig veure el treball d’aquests nois que molts d’ells tenen un valor estètic. Si jo he pogut donar alguna cosa a aquests nois perquè ells puguin captar l’estètica, per mi és el goig més gran que he tingut durant els últims anys”.

El director de RAC1 i membre de la Fundació Arc de Sant Martí, Eduard Pujol, va manifestar que “gràcies al mestre, a l’artista Muxart per deixar-nos interpretar la seva obra pels nostres propis ulls i ha estat un acte de generositat. Atenció, passió, paciència i calidesa és la que Muxart va mostrar les estones que va passar amb els usuaris de l’Arc de Sant Martí i li agraïm. Està molt bé ser un gran artista, està molt bé que Martorell difongui l’obra del mestre però el que és fantàstic és que l’artista sigui una bona persona i el Jaume ho és”.

A l’acte també hi va assistir la presidenta de la fundació Arc de Sant Martí, Juani González, la directora de l’entitat, Rosa Cadenas, i la majoria de regidors de l’equip de govern municipal. Més d’un centenar de persones van visitar la mostra coincidint amb l’estrena.

Muxart

Jaume Muxart és un dels artistes més importants de la plàstica contemporània. Catedràtic de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, el pintor va estar vinculat a l’Escola Catalana del Tapís de Sant Cugat i va ser un dels creadors del grup d’art d’avantguarda Taüll, format als anys 50 junt amb Marc Aleu, Modest Cuixart, Josep Guinovart, Jordi Mercadé, Antoni Tàpies i Joan-Josep Tharrats. Muxart ha exposat a El Caire, Estocolm, Copenhaguen, Londres, Sao Paulo, Roma, Madrid i Barcelona, entre d’altres ciutats.

Des de 2011, Martorell compta amb el Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis, destinat a la conservació i l’exposició de l’obra i activitat pictòrica de l’artista.

 

 

Obres de ceràmica

Els 20 usuaris del centre ocupacional Arc de Sant Martí han fet una interpretació i aproximació a l’obra del pintor expressionista Jaume Muxart, inspirant-se en diverses obres de l’artista com L’estètica de les papallonesÀngelsLes figures de la llumBig Bang o Montserrat. Els usuaris han estudiat l’obra de l’artista i han creat una col·lecció supervisada pel mateix Muxart.

 

La força del color, el traç i la lluminositat del llegat pictòric de Muxart han donat forma i volum a les peces de ceràmica d’Arc de Sant Martí, que es podran veure al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis del 21 de desembre a l’1 de febrer.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here