Una seixantena de persones van acudir divendres al matí als jutjats de Martorell per autoinculpar-se en suport a les autoritats convocants del procés participatiu del 9N, sobre qui s’ha admès a tràmit una querella. L’acció “va transcórrer amb normalitat” i no es va registrar cap problema, segons la coordinadora de l’ANC Martorell, Montse Valls

La delegació territorial de l’ANC de tot el Baix Llobregat nord havia convocat la concentració als jutjats martorellencs divendres a les 11.00 hores. Una seixantena de persones van respondre a la crida presentant-s’hi puntuals per, tot seguit, emplenar i entregar als funcionaris pertinents els documents necessaris per fer efectiva l’autoinculpació.

“Som aquí en solidaritat amb el President i els altres dos inculpats”, va explicar Montse Marco, que venia d’Olesa de Montserrat. Segons aquesta olesana, arran de la concentració davant dels jutjats de Martorell es va viure “un moment una mica emotiu” però “hagués sigut més maco si hagués estat tot ple”.

Amb tot, la coordinadora de l’ANC Martorell, Montse Valls, va destacar que “s’han implicat en la causa unes seixanta persones vingudes de totes les territorials del Montserratí (Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Olesa, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires i Martorell) i que “la jornada ha transcorregut amb tota normalitat. No ens han posat cap mena de problema, ens ho han segellat i ja està”.

La membre de l’ANC d’Olesa de Montserrat Fàtima Llimona va explicar, però, que el funcionari del jutjat que la va atendre la va “espantar una mica quan ens ha advertit que segurament ens posaran una multa administrativa, que voldria dir una multa econòmica”.

‘Manca de garanties democràtiques’

Amb aquesta acció, segons Valls, l’ANC volia fer visible el suport de la població envers els dirigents que van convocar el procés participatiu del 9N, i “fer palesa la nul·la separació dels poders de l’estat i la manca de garanties democràtiques d’aquest, que impedeix que la gent opini lliurement i persegueix les autoritats que ho fomenten”.

Encara s’hi és a temps

L’autoinculpació es podrà fer efectiva en qualsevol altre moment, emplenant els documents esmentats i fent-los arribar a un jutjat de guàrdia. L’autoinculpació col·lectiva pretén ser una mesura de suport ciutadà al president de la Generalitat Artur Mas, a la vicepresidenta Joana Ortega i a la consellera d’Ensenyament Irene Rigau, sobre els quals s’ha admès a tràmit una querella per convocar la consulta.

 

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here