En el marc del primer Congrés de Govern Digitalcelebrat els dies 21 i 22 de gener es va fer entrega dels premis “administració oberta” als 50 municipis catalans que més destaquen pel desplegament del procés de l’administració electrònica

Entre aquests hi havia quatre municipis de la nostra comarca, Viladecans, el Prat, Sant Feliu i Esplugues de Llobregat, repartits en les diverses categories estructurades en funció de la grandària dels municipis. El Congrés, organitzat per la Generalitat de Catalunya i el Consorci AOC, es va celebrar al recinte de la Fira de Barcelona i va comptar amb una assistència de més de 1.300 persones, majoritàriament representants i responsables tècnics de les diferents administracions públiques, així com empreses del sector.

En l’entrega de premis i per a la categoria de ciutats més grans de 50.000 habitants Viladecans va obtenir el segon premi i l’ajuntament del Prat la tercera posició, pel que fa als municipis d’ entre 20.001 i 50.000 habitants, Sant Feliu de Llobregat s’emporta el segon premi i Esplugues de Llobregat el cinquè. Els guardons d’Administració Oberta s’han concedit d’acord amb l’avaluació realitzada en el 14è informe sobre administració electrònica elaborat per l’AOC. Aquest informe recull, entre altres, aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònica; si té seu electrònica i tauler electrònic d’edictes; si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre notificacions electròniques; o bé si l’ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.

El Consell Comarcal i a través de l’Oficina Comarcal de Suport a l’Administració Electrònica (OCSAE)dóna suport tècnic, assessorament i acompanyament als ajuntaments de la comarca en el seu procés de modernització, tot col·laborant en la implantació dels serveis d’administració electrònica i de seguretat del Consorci AOC, preferentment als ajuntaments menors de 5.000 habitants. El Consell Comarcal ja compta actualment de bústia de factures electròniques, servei e-NOTUM i tràmits en línia i ben aviat obrirà la seva seu i tauler electrònic per seguir avançant en el terreny de la millora dels serveis a les empreses i els ciutadans que es relacionen amb les nostres administracions.

Foto: Localret.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here