Dalmau assegura que “el CD inclou algunes rareses d’una qualitat musical extraordinària que fins ara només estaven a l’abast dels col·leccionistes de vinils”

Òscar Dalmau ha tornat a visitar el Baix Llobregat. El popular presentador va ser a la biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà dimecres passat per promocionar la tercera entrega del disc “Pop a la Catalana 3”, on segons va asegurar “segueixo reivindicant els noms de tota aquella gent que va fer dels seixanta una dècada realment prodigiosa pel que fa a la música en la nostra llengua, tot i haver de lluitar constantment contra la censura franquista”.

Dalmau va afirmar que “el CD inclou algunes rareses d’una qualitat musical extraordinària que fins ara només estaven a l’abast dels col·leccionistes de vinils. Cançons amagades darrere de singles i extended plays que demostren que en aquells anys no tot s’ho empescaven els Setze Jutges i el Grup de Folk. Hi convivia una realitat paral·lela d’intèrprets que apostaven per fer música ballable en català i es rendien als efluvis de ritmes importats com el twist, el yeyé, la bossa nova, el beat, el soul i el swing”.

Entre les 27 cançons triades hi ha versions dels Beatles, Rolling Stones, Paul Anka, Tom Jones, Sacha Distel, Michel Polnareff i Frank Sinatra. També s’hi encabeix la italiana Rita Pavone o el Duo Dinámico reinterpretant-se en català, Salvador Escamilla cantant West side story i cançons amb accent mallorquí entonades per Guillem d’Efak, Los Javaloyas i Los Bohemios. “L’única concessió als Jutges és una bossa nova tan desconeguda com preciosa de Joan Manuel Serrat extreta del seu primer disc gravat el 1965”, va afegir Òscar Dalmau.

En aquesta compilació també hi ha espai per a alguns dels èxits que van triomfar als festivals d’Eurovisió i de San Remo, i una dotzena de temes originalment escrits en català. La major part de melodies són interpretades per orquestres que dirigien mestres solvents com Francesc Burrull, Antoni Ros-Marbà o Josep Solà.

 

Font: http://www.elbruguers.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here