La Plataforma Olesa es Mou reclama que no se suprimeixi cap línia i que, per contra, es redueixin les ràtios a les aules

La Plataforma Olesa Es Mou ha acordat ja algunes mobilitzacions i accions adreçades a intentar evitar el tancament de línies de P3 a les escoles del nostre municipi. La Generalitat té previst tancar una línia el proper curs, i dues més el curs 2016-2017, argumentant la baixada de la natalitat a Olesa. La Plataforma Olesa es Mou reclama que no se suprimeixi cap línia i que, per contra, es redueixin les ràtios a les aules. D’altra banda, la plataforma segueix també amb la seva campanya de suport a la Iniciativa Legislativa Popular que propugna un sistema educatiu diferent a l’actual. Aquesta ILP defensa l’educació com a dret i no com a privilegi ni com a negoci, i proposa una xarxa pública única i gratuïta de bressol a universitat, entre d’altres. I per assolir aquests objectius, es busquen 50.000 signatures entre la ciutadania perquè la Iniciativa Legislativa Popular tiri endavant.

És previst que el curs 2015-2016 comenci a Olesa amb una línia menys de P3 que el curs actual. I el tancament de línies a Olesa no sembla ara una decisió temporal, perquè es preveu també que pel curs 2016-2017 se’n tanquin dues de noves. Quan acabi el període de pre-inscripcions l’Ajuntament decidirà a quina escola afecta aquesta decisió. La decisió es motiva pel descens en la natalitat els darrers anys, i per tant, en l’existència a Olesa de més oferta de places que de demanda prevista. Des de la Plataforma Olesa es Mou, però, es demana que no es tanqui cap línia, i que, per contra, el que es faci sigui reduir la ràtio, és a dir, el nombre d’alumnes per aula, segons ha destacat Llum Mascaray, membre de la plataforma.

Des de l’Ajuntament d’Olesa, la regidora d’Ensenyament, Pilar Puimedon ha mostrat la seva disconformitat amb la decisió, i ha anunciat que l’escola afectada pel tancament es decidirà un cop finalitzi el període de preinscripció escolar. Serà llavors, un cop es conegui l’escola amb menys demanda, quan es decidirà el tancament d’una de les línies ofertades en aquell centre. Només en el cas que la demanda més baixa afecti a una escola concertada, no es tancarien línies a la pública.

La intenció inicial de la Generalitat de Catalunya era que prèviament a obrir període de pre-inscripcions fos l’Ajuntament qui decidís en quin centre educatiu del municipi s’havia de tancar una línia, però l’equip de govern municipal ha optat per decidir-ho en finalitzar el procés de preinscripció, per fer-ho en funció de les preferències de les famílies olesanes.

La Plataforma Olesa es Mou s’ha mostrat d’acord amb aquesta decisió de l’Ajuntament d’Olesa, i ha remarcat que la seva proposta és que, per no tancar línies a cap escola, es rebaixi la ràtio a 22 alumnes per aula tant al cicle infantil com a primària. Per aconseguir els seus objectius, des de la Plataforma Olesa es Mou han plantejat un seguit d’accions, que comencen per demanar a l’Ajuntament que pressioni el departament d’Ensenyament per evitar el tancament de línies de P3. També tenen previst fer una nova assemblea el dia 3 de març a la Casa de Cultura, i una concentració davant de l’Ajuntament coincidint amb el proper Ple municipal. De fet, volen que el tema es pugui tractar en la sessió plenària d’aquest mes de febrer.

Tot i que la Plataforma Olesa es Mou defensa que no es tanqui cap línia de P3 al municipi, i tenint en compte que, si no hi ha més remei, l’escola afectada se sabrà un cop feta la preinscripció, el que volen propiciar és que les famílies escullin l’escola pública durant el procés de preinscripció. Per aquesta raó també creuen que és important la col·laboració de la ciutadania en la seva lluita.

D’altra banda, la Plataforma Olesa es Mou segueix també amb la seva campanya de suport a la Iniciativa Legislativa Popular que propugna un sistema educatiu diferent a l’actual. La ILP defensa l’educació com a dret i no com a privilegi ni com a negoci, i proposa una xarxa pública única i gratuïta de bressol a universitat; la reducció progressiva dels concerts escolars, la retirada del permís d’intervenció privada en el sistema educatiu públic, la recuperació de la gestió democràtica dels centres educatius, la igualtat de gènere en els òrgans decisoris, l’avaluació amb esperit cooperatiu, unes condicions laborals dignes, la consideració del català com a llengua vehicular, i la destinació del 6% del PIB a l’ensenyament públic. I per assolir aquests objectius, es busquen 50.000 signatures entre la ciutadania perquè la Iniciativa Legislativa Popular tiri endavant.

A Olesa, s’han previst ja parades de recollida de signatures, cada  dimecres matí i tarda a la Casa de Cultura i el CAP, i els matins dels divendres a la pl. Catalunya. 

 

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here