És una de les línies d’investigació que es van estudiar ahir en una reunió de treball de l’equip de recerca del jaciment

Ahir al matí es va celebrar al parc Arqueològic Mines de Gavà una reunió de treball de l’equip de recerca que treballa en el projecte arqueològic de les mines. En aquestes trobades es posen en comú les tasques realitzades pels diversos departaments que investiguen en aquest jaciment. A les mines hi ha diverses disciplines diferents treballant i la reunió d’ahir va servir per a que cada especialitat pugués informar a les altres dels avenços que han assolit. Aquesta informació serà el punt de partida per tal de planificar una coordinació de treball conjunta amb la que els investigadors hauran de continuar les seves tasques.

La d’ahir és a més la primera reunió des d’on ha d’arrencar un projecte d’investigació que es planificarà amb tres anys vista i que ha de marcar quines línies de recerca s’han de seguir i amb quins ritmes.

Un dels coordinadors de l’equip, Xavier Clop, ens ha explicat que hi ha diverses línies d’investigació bàsiques però n’ha destacat dues: “una seria a nivell d’espai i suposaria determinar quina va ser l’extensió de les mines en tot el municipi de Gavà, el que es podria investigar sistematitzant tota la informació que ja tenim per veure si podem localitzar alguna mina més sense excavar-la; i l’altra seria investigar els materials”. Però segons Clop, el més interessant de tot el que s’ha de planificar és que “es faran excavacions sistemàtiques a les Mines de Gavà durant els propers tres anys als estius, que és un fet molt important ja que aquí a Gavà les excavacions sempre han estat conseqüència de que alguna obra de construcció es trobava alguna cosa i això generava una intervenció arqueològica, però amb el projecte que encetem avui el que pretenem és que de manera sistemàtica i constant es puguin fer excavacions aquí a les mines, el que farà augmentar de manera considerable la qualitat i la quantitat de les dades de que disposarem”.

Mònica Borrell, que és la directora del Museu de Gavà, ha recordat que “la Generalitat de Catalunya va reconèixer el passat any el nostre com un projecte de recerca, i amb aquesta excusa vam aprofitar per replantejar nous objectius i noves línies de treball en recerca i també en divulgació d’aquesta recerca”. Segons Borrell, la reunió d’avui “forma part de tota aquesta dinàmica de treball que ens hem plantejat i no deixa de ser una part, una fase d’un projecte global”.

En total hi treballen en aquest projecte d’investigació a les Mines de Gavà, entre 15 i 20 investigadors de disciplines diferents com ara miners, geòlegs, arqueòlegs, o especialistes en pol·len, en fauna, i en antropologia.

 

Font: http://www.elbruguers.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here