La prova, que suma la seva vintena edició, donarà suport, novament, a les malalties minoritàries i estrena, enguany, una cursa per a dones de 5 quilòmetres

Aquest diumenge es disputa la vintena edició de la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà. La prova, amb un marcat caràcter popular, destaca per la seva rapidesa, ja que en tracta-se d’un recorregut gairebé pla, els atletes poden fer molt bones marques aquest motiu i per la seva qualitat, raó per la qual fa  que hi prenguin part esportistes d’elit, com serà el cas, enguany, de Benito Ojeda o David Guiamet.

 

La principal novetat d’aquesta edició és la incorporació d’una nova prova de 5 quilòmetres per a dones, que sortirà, a les 8.45 hores i on es calcula unes 400 inscrites, creada per promocionar l’esport femení i per a aquelles que tot just ara volen iniciar-se en runnering. Així mateix, es manté la prova de 10 quilòmetres amb un miler de participants, que sortirà a les 9.00 hores, mentre que a la Mitja, quecomençarà a les 9.45 hores,  n’hi haurà prop de 1300 corredors i corredores, xifres que segon ha rebel·lat el gerent de Zona VIP Events, Jaume Grau, que és organitzador de l’esdeveniment “són molt bones perquè suposa un increment destacat del 35% respecte el 2014”. Totes les sortides es faran des de l’Avinguda de Joan Carles I i s’instal·laran punts d’avituallament en els quilòmetres 5, 10, 15 i a l’arribada que, com cada any, serà a l’estadi de la Bòbila.

 

La Mitja Marató s’ha presentat aquest dijous al centre Comercial Barnasud qui, una vegada més dóna suport a aquesta cita esportiva en, entendre, que “suposa una forma de promoure l’esport i el seus beneficis, no només com a hàbit saludable, sinó pels valors de companyonia i superació que representa, així com per ser un elements de cohesió social”.

 

Una altra particularitat de la prova és la seva vessant solidària, ja que segons ha explicat l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez,“coincidint amb la commemoració, el 28 de febrer, del Dia Mundial de les malalties minoritàries, es vol col·laborar amb els afectats i les seves famílies i donar visibilitat a les mateixes. Crec que si entre tots podem ajudar ho hem de fer”.

 

Sánchez també ha recordat que “una altra forma de ser solidaris és aportant aliments per la plataforma Gavà Solidària donant així ,un cop de mà a les famílies que estan passant per un mal moment”.

 

La cursa, discorrerà pel nucli urbà de Gavà i el Passeig Marítim de Castelldefels.

 

Font: elbruguers.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here