La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), va fer una crida ahir des de Cornellà, a “aconseguir alcaldes i regidors compromesos amb el país” en les municipals del 24 de maig per poder convertir les eleccions del setembre “en el referèndum que no ens van deixar fer”. L’ANC, en aquest sentit, té previst crear una assemblea de càrrecs electes per governar Catalunya i continuar el procés sobiranista “en cas que les institucions espanyoles intervinguin o suprimeixin les institucions d’autogovern catalanes”

Tot plegat, es va donar a conèixer en l’acte “27092015: On tot comença”, que es va celebrar ahir al vespre a la Fira de Cornellà, davant de 2.000 persones i amb el que l’ANC ha volgut inciar la seva campanya per a que les eleccions autonòmiques del 27 de setembre serveixin per votar sobre la independència de Catalunya.

Forcadell va apuntar que els catalans votaran per la independència, “perquè és l’únic projecte que realment entusiasma i amb possibilitat de canvi”. “Demanem a les institucions i als representants polítics que tinguin sentit d’Estat i de país. No volem més pèrdues de temps ni baralles ni desacords; volem unitat en l’acció política i fermesa per construir les estructures d’Estat necessàries per a la futura República catalana”, va advertir.

Durant l’acte, els coordinadors de diferents àrees sectorials van presentar les accions que l’ANC durà a terme fins al 27 de setembre. Entre aquests actes, l’assemblea impulsarà, després de les eleccions municipals, la creació d’una assemblea de càrrecs electes compromesos amb la independència que tiri endavant amb el procés sobiranista en el cas que les institucions de l’Estat l’intentessin bloquejar.

L’ANC també va definir ahir a Cornellà el seu repte de cara a la municipals: aconseguir majories independentistes. “Una majoria de regidors i alcaldes compromesos amb aquest país i disposats a convertir les eleccions del 27 de setembre en el referèndum que no ens van deixar fer”, va sentenciar Forcadell.

 

Font: Europa Press i ACN

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here