La gala dels Premis Ciutat de Cornellà 2015 celebrada divendres, 27 de febrer, a l’Auditori de Cornellà, va atorgar també premis a Vaccaro i la Societat Coral La Unió

Divendres 27 de febrer, a les 20 h, es va celebrar a L’Auditori la gala dels premis Ciutat de Cornellà, un reconeixement públic a persones, entitats i empreses locals que contribueixen amb la seva tasca diària a la llibertat, la igualtat, la solidaritat, el progrés i el civisme a la nostra ciutat. Es va tracta rde la novena edició d’aquest certamen que es realitza de manera biennal.

Agents socials i ciutadania proposen les diferents candidatures i un jurat, format per persones dels diferents grups polítics municipals i per representants de la societat, escull els guardonats. Enguany, la relació de premiats ha estat la següent:

Premi Ciutat de Cornellà d’humanitats: Pura Fornals. Professora de matemàtiques i una de les impulsores del Museu de Matemàtiques de Catalunya, amb seu a Cornellà, del qual actualment és la directora. Aut@rs de Cornellà. Grup d’escriptors que té com a finalitat fomentar l’escriptura i la lectura a la ciutat. A més de les publicacions de cadascun, cada any fan un llibre de relats col·lectiu.

Premi Ciutat de Cornellà d’acció cívica: José Gálvez. És un referent de compromís social i ha estat president de la UE Cornellà, entitat que ha integrat en el teixit associatiu local. Castellers de Cornellà. Tenen 25 anys de vida i durant aquest temps, l’han format més de 500 persones que han portat el nom de Cornellà a les places castelleres del territori català.

Premi Ciutat de Cornellà d’economia: José Antonio Chaparro. El 2012 va constituir la seva empresa d’articles de cautxú, amb assessorament del Centre d’Empreses de PROCORNELLÀ. És un exemple d’autoocupació i superació. El Diván de los Sentidos. Una iniciativa de persones emprenedores que innoven en restauració, aporten valor afegit a les seves creacions i s’impliquen en la vida cultural i social de la ciutat.

Premi d’honor Ciutat de Cornellà: Ricard Vaccaro. Artista de Cornellà amb projecció mundial. Membre d’Sculpture Network des de 2007, el seu treball abarca des de la pintura fins a l’escultura i les instal·lacions artístiques. Societat Coral La Unió. Amb 160 anys, és l’entitat més antiga de la ciutat. Un dels seus objectius és desvetllar el gust per la música i gaudir dels valors que ens aporta aquest art.

Premi especial Ciutat de Cornellà de Llobregat: Jordi Évole. Periodista que ha creat una manera de comunicar innovadora, tractant temes d’interès general i oferint al públic dades perquè es pugui formar una opinió sòlida i coherent. CCOO del Baix Llobregat. Sindicat amb 50 anys d’història, un ferm defensor dels drets socials i laborals de la classe treballadora i un agent clau per a afrontar situacions de crisi de manera col·lectiva.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here