El vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha insistit en que els consells comarcals del Baix Llobregat i del Barcelonès han de “tendir a desaparèixer”

Balmón, en una conferència celebrada a Cornellà per fer balanç de la gestió feta al capdavant de l’ens metropolità; ha demanat als partits que després de les eleccions municipals del 24 de maig no caiguin en “debats estèrils” i ha fet una crida a intentar tornar a configurar un govern ampli a l’AMB que “integri tothom” per tal que tots els projectes que s’estan impulsant no quedin aturats.

Per Balmón, l’AMB ha de fugir dels debats ideològics i, com en els darrers quatre anys, ser una eina al servei de les persones. “El 24 de maig no s’escollirà canviar l’horitzó del país”, insisteix. A l’AMB, diu, les majories que ara governen “continuaran estant” i cal “integrar tothom amb una mirada àmplia” perquè sinó “tot allò necessari quedarà aturat”.

Balmón ha fet aquesta crida davant un escenari de fragmentació política “inevitable” i que és culpa, ha dit, de la “mala gestió” de CiU i del propi PSC al capdavant del Govern de la Generalitat.

En el torn d’intervencions, Balmón ha insistit en la necessitat de fer desaparèixer consells comarcals, com el del Baix Llobregat o el Barcelonès sense que això suposi fer desaparèixer la “personalitat” del territori.

Des del punt de vista institucional, però, Balmón assegura que són institucions sense sentit perquè “les seves competències no son rellevants per al territori”.

En aquest sentit, Balmón creu que l’AMB ja compleix la funció d’organisme supramunicipal en aquest territori i és per això que defensa que, en paral·lel a la supressió de consells comarcals, es puguin incorporar nous municipis a l’AMB, com Vallirana (Baix Llobregat) o altres municipis de l’àrea del Vallès Occidental.

 

Font: ACN i EFE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here