El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, ha participat avui en la I Festa de les Dones que ha organitzat ICV-EUiA i Dones amb Iniciativa a Viladecans, en el marc del 8 de març i sota el lema “Tenim motius. Sense les dones, els drets no són humans”, des d’on ha aprofitat per reivindicar la necessitat d’un pla de rescat social per tal d’evitar que les dones carreguin “sobre les seves espatlles” les retallades a l’Estat del Benestar. “Dimarts presentarem un pla de rescat social que busca sortir a l’ofensiva i no només denunciar què fan malament CiU i PP”, ha avançat Herrera que assegura que calen alternatives de distribució i d’inversió en equitat perquè són la millor garantia “perquè les dones no siguin qui carregui sobre les seves esquenes el desmantellament de l’Estat del Benestar”.

Acompanyat per candidates d’arreu de Catalunya a les properes eleccions municipals, per la coordinadora d’ICV Baix Llobregat i cap de llista de Castelldefels, Candela López,  i per la direcció d’ICV-EUiA Viladecans encapçalada pel seu candidat a l’alcaldia, José Luis Atienza; Herrera ha situat com a necessàries la renda garantida de ciutadania i uns bons serveis públics com a garantia perquè no siguin les dones les que pateixin encara més les conseqüències de les polítiques d’austeritat i de retallades. “Avui tenim una crisi de cavall i qui més pateix són les dones”, ha assegurat Herrera que ha vol un pla de xoc per lluitar contra la pobresa.

Preguntat pels periodistes, Herrera també s’ha referit tant a la decisió del Tribunal Constitucional, “el braç que executa el que el PP pensa”  de retallar competències al Síndic de Greuges com a la decisió del Govern espanyol de recórrer la Llei d’Acció exterior de Catalunya. “El PP va en contra dels drets del país, de les llibertats individuals i dels drets socials i els hem de combatre a tots els fronts: a Catalunya i a l’Estat”, ha dit Herrera que considera que el problema va  més enllà de Catalunya sinó que és la concepció  “antidemocràtica” que expressa el PP.

El govern és molt reaccionari però no se’n surt: cap de les decisions no farà que la Generalitat deixi de tenir acció exterior i que el Síndic continuï lluitant contra els maltractaments”, ha conclòs.

Sobre la “refundació de CiU”, Herrera ha insistit que el que cal és “refundar el país” amb justícia equitat, democràcia i llibertat i això, ha dit, és fer-ho sense CiU i el “capitalisme d’amiguets que expressa”.

Pel que fa a la reunió del Pacte Nacional del Dret a Decidir, Herrera ha celebrat que cap partit ni cap líder puguin “fer veure” que unes eleccions plebiscitàries serveixen per exercir el dret a decidir. “No es pot fer passar gat per llebre”, ha assegurat mentre ha reivindicat la “transversalitat” i la “pluralitat” de les entitats incloses en el Pacte.

El coordinador nacional d’ICV ha participat en la I Festa de les Dones a Viladecans des d’on ha avisat que “cap decisió farà que Catalunya deixi de tenir acció exterior i que el Síndic continuï lluitant contra els maltractaments”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here