L’escriptor santfeliuenc i Medalla de la Ciutat Agustí Vilar ha guanyat la dissetena edició del Concurs Literari Roc Boronat convocat per l’ONCE Catalunya. L’obra premiada és Grans abans d’hora, un recull de relats que narren diversos episodis de la infància i l’adolescència de Llufes Picaflor, un noi de Sant Feliu de Llobregat, que creix caçant llangardaixos i rebent cops dels companys i dels professors de l’escola. Jaume Cabré serà homenatjat en el decurs de l’acte de lliurament del guardó que concedeix l’ONCE

L’obra guanyadora que narra la joventut d’un noi fill de Sant Feliu de Llobregat, des de l’escola de monges fins als primers anys a la universitat, serà publicada properament per Ara Llibres i l’autor recompensat amb 6.000 euros. El lliurament del premi tindrà lloc el proper dijous 12 de març, a les 19.30 h, a l’auditori de l’ONCE de Barcelona.

En el marc d’aquest acte es retrà homenatge a l’escriptor Jaume Cabré, a qui es lliurarà en Braille un exemplar de l’obra ‘Llibre de preludis’ i de l’obra ‘El sentit de la ficció’ en suport sonor.

El Concurs Literari Roc Boronat es convoca anualment amb el propòsit de fomentar la creació literària en llengua catalana entre les persones amb discapacitat visual, així com donar suport i estimular els escriptors i poetes en aquesta llengua i per tal d’aconseguir que l’ONCE atengui la demanda dels interessos culturals més variats.

El premi Roc Boronat es convoca en memòria d’aquest escriptor i polític republicà que va desenvolupar tasques d’assistència social a l’Ajuntament de Barcelona poc després de la proclamació de la II República. El 1932 va guanyar la plaça de Comissari de Beneficència i va entrar en contacte amb els col·lectius dels cecs de la ciutat i els impulsà a associar-se. Va ser el promotor del Sindicat de Cecs de Catalunya, organisme que tenia com a objectiu ser l’òrgan representatiu de tots els cecs catalans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here