El Festival, que enguany suma la seva edició número 25, arrenca aquest divendres. Fins diumenge es faran de 32 representacions en diferents espais de la ciutat

Aquest divendres comença el Festival Internacional de Titelles de Gavà, un certamen que, aquest 2015, suma la seva vint-i-cinquena edició i que presenta un programa amb 17 companyies provinents de Catalunya, Andalusia, Uruguai, Brasil, les Illes Balears, el País Valencià, Navarra, Itàlia i Anglaterra, que oferiran un total de 32 espectacles, tots ells gratuïts.

El Festival tindrà el seu centre neuràlgic al voltant del parc de la Torre Lluc, on a la part central hi haurà una zona de tallers per tal que els infants i joves puguin fer la seva pròpia titella. Altres escenaris estaran situats a l’aire lliure com ara els tradicionals de la plaça Major i la plaça de la Pagesia. També hi haurà espectacles al Museu, a l’Espai Maragall, al Casal de Cultura American Lake i al Casal de la Torre Lluc que s’incorpora enguany per primer cop. El Festival és organitzat per l’Ajuntament de Gavà sota la direcció artística de la Fundació Xarxa.

Com a pròleg i acte d’inauguració, es farà un debat aquest divendres a les 18 hores al Casal de la Torre Lluc titulat “Teatre Infantil, escola, família i noves tecnologies” on es reflexionarà sobre la participació i la implicació i com des del món de la cultura, de l’espectacle, del teatre i de les titelles es pot reflexionar sobre el paper que juguem, que juguen els nens i nenes i el jovent en la seva ciutat i en la societat on conviuen.

El president de la Fundació Xarxa, Jaume Amigó, que amb el suport de l’Ajuntament, organitza aquest esdeveniment afirma que “enguany hem buscat espectacles que comuniquen, de reconegut prestigi, però que potenciïn el treball, la comunicació i transmetin l’emoció als nens i els facin reaccionar”.

De la seva banda, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez assegura que “el Festival de Titelles, juntament amb la Fira d’Espàrrecs, és un esdeveniment de ciutat que des de la vessant cultural ens dóna més rellevància i ens promociona com a ciutat”.

Font: elBruguers.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here