Una setantena de persones de la Plataforma en defensa de l’Hospital de Viladecans (PDHV) es van manifestar ahir per la tarda, davant l’acte en suport d’Artur Mas a la candidatura de Carles Lozano a la ciutat. Malgrat evidents discrepàncies, tant l’acte com la protesta van transcórrer amb normalitat: La Plataforma va presentar les seves queixes, inclús dins de l’acte, de la mateixa manera que els convergents van exposar la seva visió i el projecte d’ampliació

Eliana Lòpez, com a portaveu de la PDHV,  va argumentar tres línies bàsiques de reclamacions en referència a l’Hospital. V ademanar una millora pressupostària, amb 25 contractacions més de personal, davant «l’estat de deixadesa actual», amb «les cruels retallades que estem patint». També va defensar que el nou projecte d’ampliació inclogui una nova planta d’Unitat de Cures Intensives. D’altra banda, va admetre que «malgrat faltar coses, l’actual projecte no és del tot dolent».

La PDHV creu, però, que és possible que, de la mateixa manera que va passar amb el projecte anterior, no s’acabi fent. «El tercer motiu pel qual estem aquí és per pressionar perquè el projecte no faci marxa enrere».

Per la seva banda, l’alcaldable de CiU a Viladecans, Carles Lozano, va remarcar que el pla presentat per la Generalitat satisfà als membres de la Plataforma i assegura que s’acabarà fent. Va assegurar que «s’augmentarà un 90% la superfície, i que n’està molt orgullós, però admet que serà cosa de 3 o 4 anys.»

Propostes de CiU al 24M

El primer punt del programa de CiU a Viladecans és tenir cura de a gent gran. Segons Carles Lozano, «no només aquells que estan malalts, sinó a tots els majors de 70 anys, a mode de prevenció».

Lozano també va cridar a una ciutat més transparent, evitant que projectes municipals doblin el cost pressupostat, i que acabin «menys sovint als tribunals». Va defensar la creació d’ocupació, amb el polèmic Outlet, però impulsant la Fundació de Comerç de la ciutat, que blindi el «petit botiguer».

En un acte de suport del president de la Generalitat a la seva candidatura, Lozano va aprofitar per elogiar la tasca de l’executiu català, exemplificat en el cas de l’Hospital. El candidat de CiU es va mostrar orgullós, també, de la moció municipal de suport a la pobresa energètica i l’oposició a la instal·lació d’una nova antena a Alba-Rosa.

Viladecans implicada en el procés

Carles Lozano també va cridar als 12.800 vots emesos el passat 9 de novembre a Viladecans i els més de 8.000 doblement afirmatius, a votar la seva candidatura per no ser una taca negra en el mapa català. Va criticar l’oposició frontal de la majoria actual del PSC en el procés participatiu i l’adhesió a l’AMI.

«No és el tema principal de les eleccions, però hem d’evitar que Viladecans sigui un feu unionista a Catalunya».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here