Marta Rovira va donar suport ahir diumenge a la candidatura d’ERC al Prat de Llobregat, encapçalada per Jordi Ibern. Va reivindicar que els republicans són el canvi que necessita la ciutat i va fer bandera de ser la «candidatura de la participació». Els independentistes es van mostrar optimistes i convençuts d’entrar al consistori per a poder ser decisius; «volem marcar una política molt constructiva i de consens, oberts a parlar pel bé dels ciutadans»

Rovira va marcar quatre eixos «claus» en el programa d’ERC. La republicana va assegurar que és prioritari arribar a la gent que més pateix, fent de mediadors en processos de desnonaments i ajudant a els persones aturades, les famílies dependents, i altres «col•lectius vulnerables». Com a segon eix, va reivindicar que les candidatures d’Esquerra propiciaran la creació de talent; «pels que fan política als municipis els ciutadans no són números, són persones amb qualitats que cal potenciar».

Els republicans van fer bandera de la regeneració democràtica. Rovira va assegurar que «no hem d’esperar que aquesta famosa regeneració ens la vinguin a fer», cridant a votar partits nets de males praxis. A més, va prometre processos participatius i pressupostos oberts, i enquestes per conèixer l’opinió de la ciutadania. «Demanarem consell, però també crítica», va afirmar Jordi Ibern. La diputada independentista va concloure les propostes polítiques reclamant Ajuntaments que «cooperin i no competeixin», va reivindicar municipis que puguin posar aspectes en comú.

Començar el procés constituent el 24M

La republicana va afirmar que» la política municipal és la millor», ja que «permet construir un país des de la base, coneixent la seva gent». En aquest sentit, va afirmar que «el 25 de maig s’haurà de començar un procés constituent». Va matisar, però, que no es podran treure conclusions definitives, ja que a les municipals influeixen molts factors. Però ha va cridar a votar perquè el 27 de setembre els municipis «estiguin a punt per començar a decidir quin país serem i, a més, com el volem».

En aquest sentit, va cridar als independentistes a abandonar debats estèrils i a apropar-se als indecisos. «Hem de sortit dels nostres cercles i de les nostres discussions», va assegurar que si els sobiranistes volen guanyar hauran d’explicar quin país pensen fer. «Volem una República que governi per la seva gent, diferent de l’Espanya actual, pensada per a uns pocs».

«Farem una política constructiva»

En aquest sentit, el candidat al Prat no va entrar a criticar els governs d’ICV dels últims 32 anys a la ciutat. «Si els ciutadans voten 32 anys seguits a la mateixa gent, no ho faran tan malament». Ibern va assegurar que les coses s’han fet bé en molts casos i tard en alguns altres; «volem mostrar noves maneres de fer les coses, no una crítica indiscriminada».

A més, Ibern va voler marcar un perfil propi respecte CiU i SI, que es presenten en coalició a la ciutat. Va treure ferro a l’opció de que els pugui fer perdre els seu electorat potencial, apel•lant a «les ganes i la il•lusió que ha vist en la gent que fa campanya per ERC».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here